Tientallen leerlingen van de Nijeborg in thuisquarantaine na skireis in Oostenrijk

LEEK – Tientallen leerlingen van de Nijeborg moeten de komende twee weken uit voorzorg in thuisquarantaine blijven. Dit heeft de directie in een email aan de ouders laten weten.

De middelbare scholieren zijn afgelopen week met de school op skireis geweest in Oostenrijk. Daar verbleven ze in het dorpje Aschau, in de buurt van Kitzbühel. Vrijdagochtend zijn ze terug gekomen in Leek.

De leerlingen zelf vertonen nog geen verschijnselen die passen bij het ziektebeeld van corona, maar tijdens hun skireis zaten ze in hetzelfde hotel als een Duitse lerares die deze week positief is getest op het virus.

Sociale contacten
De GGD adviseert de leerlingen daarom om uit voorzorg twee weken thuis te blijven en sociale contacten te vermijden. De school vraagt de ouders om contact op te nemen als hun kind in de komende twee weken klachten krijgt die op corona kunnen wijzen.

Lessen thuis volgen
De directie van de Nijeborg gaat aanstaande dinsdag met docenten de mogelijkheden bespreken om te kijken hoe de komende twee weken zo goed mogelijk onderwijs op afstand gegeven kan worden.

De school volgt de instructies van het RIVM op en kunnen vanaf maandag weer gewoon de deuren openen.

   
Back to top button