Maak een winterparadijs van jouw tuin

Partnerbijdrage – Een eigen magisch Winterwonderland. Tover jouw tuin deze winter om tot een waar winterparadijs en geniet van deze betoverende maanden. Bekijk deze tips!

Maak een winterparadijs van jouw tuin
Een winterbarbecue of een magisch Winterwonderland: in jouw tuin kan het! Tover jouw tuin deze winter om tot een waar winterparadijs en geniet van deze betoverende maanden. Je hoeft geen grote tuin te hebben om een winters tafereel te maken. Het kan ook gemakkelijk op je balkon of terras. Met onze tips is het net alsof je je deze winter in Scandinavië bevindt.

Terras winterproof maken
Het is belangrijk om je terras eerst winterproof te maken. Begin met een grondige poetsbeurt. Heb je een houten vlonder? Sproei de vlonder dan nat met de tuinslang en gebruik een terrasreiniger om het vuil eraf te krijgen. Let op: als je een houten vlonder schoon maakt, let dan goed op dat de terrasreiniger wel geschikt is voor dat type hout. Laat het goedje een half uurtje inwerken en borstel het vuil er daarna goed af. Spoel het daarna af met de tuinslang. Het is belangrijk om de vlonder hierna te sproeien met terrasolie. Hierdoor krijgen algen en schimmels geen kans.

Heb je tegels? Als er groene algen op de tegels groeien, worden die met de vorst spekglad. Het is belangrijk om deze tegels ook winterproof te maken. Sproei een groene aanslagreiniger op de tegels en schrob deze goed. Spoel daarna het hele terras schoon.

Je terrasmeubelen wil je natuurlijk de volgende zomer weer gebruiken. Om er voor te zorgen dat deze meubels mooi blijven, is het verstandig om deze goed schoon te maken en deze ergens binnen op te bergen. Bijvoorbeeld in de garage of een schuur. Heb je daar geen ruimte voor? Dek de meubels dan af met een beschermhoes.

Is jouw tuin toe aan een totale verbouwing? Dan kun je een bedrijf inhuren om jouw tuin winterproof te maken. Gooi de hele tuin op de schop en richt hem zo in dat jij er in de winter én zomer plezier van kan hebben. Een tuinverbouwing kost natuurlijk wel wat. Bekijk van tevoren goed wat je financiële mogelijkheden zijn. Soms kun je een persoonlijke lening aanvragen voor een tuinverbouwing.

Winterharde planten
Fleur je tuin op met winterharde planten. Bekijk goed of de planten tegen vorst kunnen. De Toverhazelaar ruikt erg lekker in de winter, de Winterjasmijn geeft van december tot en met februari gele bloemetjes en de Mahonia bloeit al vanaf oktober, nog voordat de wintertijd in gaat. Wil je een witte bloem in de vorm van een sneeuwbal? Koop dan De Sneeuwbal: een prachtige naam voor een winterplant. Maar ook Helleborus, Coniferen, Sempervivum, winterbloembollen of een Leverbloempje passen perfect in jouw winterparadijs!

Organiseer een winterfeest
De manier om van jouw winterparadijs te genieten is natuurlijk door middel van een winterfeest. Pak je, schone, tuinmeubelen er weer bij en bekleed deze met lekkere kussens en dekentjes. Hang lampjes of fakkels op voor een leuke sfeer in jouw wintertuin. Maak de magie nog levendiger door een vuurplaats, vuurkorf of buitenhaard neer te zetten. Vergeet natuurlijk niet de warme chocomelk met slagroom te serveren!

   
Back to top button