Illegale hennepkwekerij met 875 planten aangetroffen in woning

MARUM – Op last van burgemeester Ard van der Tuuk is donderdag 14 mei een woning in Marum gesloten voor de duur van zes maanden na de vondst van een hennepkwekerij.

De politie trof op 16 maart tijdens een controle de hennepkwekerij aan. In de woning bevonden zich 875 hennepplanten. Ook vond diefstal van stroom plaats. Daarnaast werden in de woning verschillende aan hennep gerelateerde goederen aangetroffen.

Sluiting om pand uit drugscircuit te halen
De gemeente Westerkwartier maakt gebruik van het Damoclesbeleid waarmee de strijd aangegaan wordt tegen ondermijnende drugscriminaliteit. Woningen waarin harddrugs of wietplantages worden aangetroffen kunnen op basis van dat beleid tijdelijk worden gesloten.

Hennepplantages kunnen niet alleen voor overlast in de buurt zorgen, maar ook voor brandgevaar, omdat er vaak illegaal elektriciteit wordt afgetapt. De tijdelijke sluiting is onder meer om het pand uit het drugscircuit te halen. Burgemeester Ard van der Tuuk: “De sluiting van deze woning is een stevige, maar gepaste maatregel en een duidelijk signaal dat we dergelijke kwekerijen niet in de gemeente Westerkwartier willen hebben.”

Verdachte situatie melden?
Inwoners die in hun omgeving iets verdachts zien kunnen dit telefonisch melden via de politie, 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

   
Back to top button