Geld inzamelactie voor stichting Open Doors op de Dam in Leek

LEEK – Wist u dat er wereldwijd 100 miljoen christenen worden vervolgd?. Zij worden tegengewerkt omdat je christen bent. Of ze moeten aan regels voldoen die voor anderen niet gelden.

Het kan ook zijn dat ze worden geslagen, ze raken hun baan kwijt, ze worden uit huis gezet, ze komen in de gevangenis of ze worden zelfs vermoord. Vervolgde christenen zijn dus christenen die niet vrij hun geloof mogen uitoefenen. Dit is wereldwijd een erg groot probleem. De organisatie Open Doors helpt vervolgde christenen. Ze delen bijbels uit en geven trainingen,  traumazorg en noodhulp. De jongeren van de protestantse kerk (PKN) in Leek gaan een actie houden om hier aandacht voor te vragen en geld in te zamelen.

Van vrijdag 24 april om 18:00 uur tot zaterdag 25 april 18:00 uur zal er een kooi staan op de Dam waarin verschillende jongeren van de kerk zich zullen laten opsluiten. Dit om een beetje het gevoel te krijgen hoe het moet zijn voor de vele vervolgde christenen in andere landen die niet in vrijheid leven. U kunt onze actie steunen, kom tijdens de actie naar de Dam in Leek en sponsor ons en deze mooie actie. Graag tot ziens

Meer informatie over de actie en Stichting Open Doors kunt u krijgen bij Henk Korblet via e-mail: [email protected].

   
Back to top button