Schaakclub Leek 2 schakelt ESG 2 uit voor beker

Leek – In de bekercompetitie tot 1900 speelde het tweede team van Schaakclub Leek tegen ESG 2, een team met een iets hogere gemiddelde rating dan Leek.

Op bord 3 speelde Tijmen Hofstra met wit tegen Wim Fokkens. In een stand waarin Tijmen een wat lastige dubbelpion op de e-lijn had, pakte Wim iets te gretig een van de e-pionnen, waarna Tijmen met een torenoffer de partij besliste. Op het tweede bord dwong Pieter Doller zijn tegenstander Jan van Os tot een stukoffer op zijn koningsvleugel. Jan kreeg met een lastige pion op e6 die de zwarte damevleugel verlamde behoorlijke compensatie. In een nog steeds gecompliceerde stelling bood Jan remise aan wat Pieter accepteerde na een blik op de resterende borden. Johan ten Hoor stond op het 4e bord slecht tegen Sergei Sarkisyan, hij had een stuk laten opsluiten aan de rand, en had daar weliswaar de nodige pionnen voor teruggekregen, maar met nog bijna alles op het bord was dat niet voldoende.

Aan bord 1 stond Marijn Swemmer op winst tegen Willem Boontje. Zwarts koning stond op de tocht terwijl wit alles goed dicht kon houden. En zo ging het ook, Johan verloor, en Marijn besliste de partij met een fraaie paard manoeuvre. 2½ – 1½ voor Leek 2, dat in de volgende ronde in Winschoten uit tegen Van der Linde speelt.

   
Back to top button