19e Oldtimer & Classic Beurs in Sportcentrum Leek

LEEK – Heel veel aanmeldingen voor deelname aan de  19e Oldtimer & Classic Beurs in Sportcentrum Leek. De beurs word gehouden van vrijdag 10 t/m zondag 12 oktober 2014 En met heel veel nieuwe oldtimers en motoren.

De organisatie bestaande uit Anton Rosema en Jacob Veenema al weer volop bezig met het selecteren en organiseren van de volgen de 19e editie. Ruim 7000 duizend bezoekers kwamen naar de 18e Oldtimer & Classic Beurs in oktober 2013. Met diverse clubs en oldtimerliefhebbers zijn er weer volop nieuwe ideeën ontwikkeld om er weer een succes van te maken.

Alle ruimtes van sportcentrum Leek zullen dan ook weer gevuld zijn( 8.500 m2)  met van alles en nog wat op gebied van Oldtimers, motoren, bromfietsen. Ook weer veel standhouders zullen aanwezig zijn met onderdelen, miniaturen, documentatie, gereedschap enz. enz. Op de beurs is een ruimte gereserveerd waar films die te maken hebben met oldtimers en alles wat daar bij hoort getoond gaan worden.

Nieuw is een  collectie DKW motoren, bromfietsen en auto’s die samen in een stand gepresenteerd gaan worden.  De clubs met Franse merken gaan een gezamenlijke presentatie opstellen van Franse oldtimers van voor de oorlog tot in de tachtiger jaren. En natuurlijk met een Frans  terrasje.  Tevens is er een collectie kleine brandweerauto’s te bewonderen van voor en na de tweede wereld oorlog met veel attributen uit die jaren.  Ook een opstelling met Engelse oldtimers gaat er komen

De organisatie is er in geslaagd bijzonder mooie exemplaren naar Leek te halen. Bijvoorbeeld een Ferrari Dino 246 GT uit 1971, Citroën DS 19 Shapron Majesty Special uit 1965. Er is weer veel te zien op de beurs, van dwergauto’s tot en met grote Amerikanen. Sportwagens Morgan, MG. Maserati, Triumph enz. En uiteraard veel andere oldtimers en motoren van ver voor de oorlog tot in de jaren ’80.

Nieuw: op vrijdag gaat de beurs al open om 17:00 uur. En het Sportcafé is dan ook al volledig open om de inwendige mens te versterken.                           

Als blikvanger op de 19e Oldtimer & Classic Beurs:

Hatfield, model B, bouwjaar 1907

Elke oldtimer liefhebber kent of heeft een Bugatty, ene Spijker of een Ferrari, maar niet van een Hatfield. Dit presenteren wij op de beurs een Hatfield, model B, bouwjaar 1907, met een dwarsliggende 2 cilinder boxermotor, toen al !! Dit voertuig is een Higweeler, een model dat nog enige tijd in Amerika werd gebouwd, om de zeer slechte wegen, veelal karresporen te kunnen berijden. Voor zover ons, en ook de eigenaar, bekend is dit het enige overgebleven  model. Bovendien is dit voertuig volkomen in een originele showroomstaat en kan zonder meer mee gereden worden.

Kom naar de beurs en overtuig u zelf. !

Tijdens de 19e Oldtimer & Classic Beurs is de evenementenregeling van de Belastingdienst van kracht. Van donderdag 9 oktober t/m zondag 12 oktober kunt u probleemloos met de geschorste voertuigen deelnemen.

De beurs is open van vrijdag 10 oktober van 17:00 tot 21:00 uur en zaterdag 11 en zondag 12 oktober van 10:00 tot 18:00 uur. De entree is € 8,50 en kinderen tot 12 jaar gratis. En parkeren is gratis. Inschrijven voor deze beurs is nog steeds mogelijk. Voor een inschrijfformulier kunt u terecht op onze website of mail of bel ons op onderstaand mail adres en telefoonnummer.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.oldtimerleek.nl en www.sportcentrumleek.nl . Voor vragen en inschrijvingen kunt u terecht per mail [email protected]  en [email protected] en telefonisch op nummer 0594-512040.

   
Back to top button