Snelheidscontrole Zevenhuizen en De Wilp; bestuurder rijdt 100km/u door 30km/u-zone

WESTERKWARTIER – De politie krijgt regelmatig van klachten binnen over voertuigen die op bepaalde wegen te hard rijden.

Daarom heeft de politie vrijdag 28 augustus onopvallend gelaserd in Zevenhuizen aan de Kokswijk, de Oudestreek en het Hoofddiep. Hier hebben ze 1 persoon bekeurd die 77 km/u reed (zonder correctie), daar waar 50 is toegestaan.

Achtervolging
Zaterdag 29 augustus hebben ze met een opvallende politieauto gelaserd in De Wilp aan de Meester Nennstiehlweg met de kruising Akkermanstraat. Hier heeft de politie een voertuig aan de kant kunnen zetten die na correctie 100 km/u reed, daar waar 30 is toegestaan. Dit voertuig ging er vandoor nadat de politie het stopbord aangezet had. Na een kleine achtervolging hebben ze de bestuurder toch staande kunnen houden.

Alcohol
Toen de politie de bestuurder aansprak roken ze direct een alcohollucht. Op het bureau hebben ze de man onderworpen aan de ademanalyse en bleek hij ook nog eens 545 ugl te blazen. Zijn rijbewijs is daarna direct ingevorderd.

Back to top button