75 Jaar Vrouwen van Nu in Tolbert

TOLBERT – De Afdeling Vrouwen van Nu in Tolbert bestond dinsdag 75 jaar. Dit bijzonder jubileum werd uitbundig gevierd. De jubileumcommissie en het bestuur hadden de Cazemier Boerderij prachtig versierd met mooie bloemstukken, ballonnen en vlaggetjes.

75 Jaren Vrouwen van Nu, afdeling Tolbert: In oktober 1938 werd deze afdeling opgericht. De doelstelling was: de bevordering van de belangen van boerinnen en andere plattelandsvrouwen. Tijdens de bezetting verdween de bond even uit beeld, maar na de bevrijding kwam het verenigingsleven weer snel op gang. Nu heet deze grote landelijke Vrouwenbond: NBvP, Vrouwen van Nu. Na de feestelijke opening met een drankje konden de leden aanschuiven voor een voortreffelijke broodmaaltijd.

Na het gezellige samen eten en bijpraten werd er koffie en thee geserveerd met een toepasselijke gebakje; de bakker had op elk gebakje het logo van de Vrouwen van Nu gemaakt. Bovendien smaakte dit ook nog heerlijk! Na de koffie kreeg mevr. C. Veeze (96) het woord. Zij is vanaf de oprichting lid geworden en gebleven en had een aantal mooie herinneringen op papier gezet. Zij bracht haar verhaal in een prachtig klederdrachtkostuum. De verdere invulling van de avond bleef tot het laatste toe een complete verrassing voor de leden.

Het cabaretgezelschap “Twee Recht Twee Averecht” was uitgenodigd om voor de leden op te treden. Vier vrouwen: Alie, Julia, Lucina en Janet presenteren zich als volledige actrices, die zeer gevarieerd getalenteerd zijn. Komische sketches, toneelstukjes en mooie liedjes; vaak met zeer herkenbare teksten kwamen voorbij. Hun optreden was een geweldig succes en zij kregen een welverdiend staand applaus. De voorzitter overhandigde de dames als dank een presentje.

De jubileumcommissie voor deze avond heeft hard gewerkt om van dit jubileum een succes te maken; zij werden bedankt met een mooie bos bloemen. Deze prachtige avond zullen de Vrouwen van Nu uit Tolbert niet snel vergeten. Vrouwen die graag bij deze gezellige vereniging willen horen of meer informatie willen, kunnen te allen tijde contact opnemen met het secretariaat, tel. nr. 0594-516527.

De volgende bijeenkomst staat gepland op dinsdag 19 november a.s. aanvang 19.45 uur in de Cazemier Boerderij te Tolbert. Mevr. Agnes van der Ven vertelt over het programma “Boer zoekt Vrouw”.

Foto’s: Jan Beets

Back to top button