Sparta verliest uitwedstrijd tegen RoReKo uit De Wijk

ZEVENHUIZEN – Afgelopen zaterdag speelde het Zevenhuister vlaggenschip tegen het onbekende RoReKo uit De Wijk. Onder prachtige weersomstandigheden begon om 13.30 uur de wedstrijd.

De eerste helft was geen hoogstaand korfbal. Beide ploegen werkten hard, maar maakte ook verdedigend veel fouten. De Zoutman-formatie kon het gat van de korf moeilijk vinden en mocht van geluk spreken dat het niet verder achter stond in de rust, 5-4.

Coach Van der Lei complimenteerde zijn spelers met hun werklust, maar drukte heb ook op het hart dat ze zich lieten meeslepen in de drukte van de Drentse formatie. Beter verdedigen en aanhaken was de tactiek voor het tweede bedrijf.

Het spelbeeld bleef eigenlijk de gehele wedstrijd hetzelfde. Er werd hard gewerkt, maar RoReKo legde de Zevenhuisters zwaktes even goed bloot. Bij 16-11 was de wedstrijd gespeeld. Sparta maakte de stand nog enigszins dragelijk door nog een aantal keer te scoren. Bij 17-14 floot de scheidsrechter uit Kampen af.

Sparta kwam vandaar op alle fronten te kort en RoReKo won verdiend. Volgende week zaterdag wordt er (door terugtrekking van KORU) niet gespeeld. Zaterdag 3 oktober reist de selectie af naar Leeuwarden om het daar om 14.30 uur op te nemen tegen de plaatselijke korfbalvereniging.

   
Back to top button