KUNST OP NIENOORD, een boeiend platform voor kunstliefhebbers

LEEK – Op zaterdag 10 en zondag 11 oktober staan het Koetshuis, Expositiehal en tuin van de Borg en Museum Nienoord in Leek vol met kunst.

Tijdens ‘Kunst op Nienoord’ tonen 35 kunstenaars hun mooiste werken in een eveneens bijzondere omgeving. U kunt genieten van honderden boeiende kunstwerken, van een glaasje wijn, een frisdrankje of kopje koffie of thee van kunstboeken en uiteraard ook van de passende entourage. De beurs biedt naast kunst ook demonstraties, workshops en lezingen aan.

Corona proof
Bezoekers kunnen een ticket reserveren via onze website www.museumnienoord.nl. Per tijdsblok van een uur worden 50 bezoekers toegelaten. De kunstbeurs werkt met een vaste looproute en vindt ook deels buiten plaats.

Beleving
Bij uw bezoek heeft u gelegenheid kennis te maken met de kunstenaars zelf. Zij vertellen u graag over hun passies, denkbeelden, werkwijzen en meer. U kunt genieten van hun werken en van hun gedrevenheid en ideeën. De werken zijn rechtstreeks van de kunstenaars te koop.

Demonstraties
Het Koetshuis is ingericht als Atelier waar demonstraties steenbewerking, schilderkunst, beeldhouwen, Japans inkt schilderen en sier smeden plaatsvinden.

Lezing
Kunstenaar en ruimtelijk vormgever, Maria Koijck uit Groningen ontwerpt voor Kunst op Nienoord het ‘plastic virus’. Een kunstwerk ontworpen naar aanleiding van de heersende pandemie en de dreigende verandering van onze vruchtbare aarde in een grote plastic soep. Zij geeft zaterdag 10 oktober om 14.00 uur een boeiende lezing over het thema: ‘Zinloos afval’. Aanmelden is verplicht via [email protected]. Beschikbare plaatsen zijn beperkt.

Openingstijden en entree
De tentoonstelling is geopend op zaterdag 10 en zondag 11 oktober van 11.00 uur tot 17.00 uur. De entreeprijs bedraagt Є 6,50. Kinderen t/m 7 jaar zijn gratis; kinderen van 8 t/m 14 jaar betalen  Є 3,50. Vrienden van het museum en museumkaarthouders zijn gratis. Tickets reserveren is verplicht via www.museumnienoord.nl

Bereikbaarheid
Museum Nienoord ligt centraal in Noord-Nederland op de grens van Groningen, Friesland en Drenthe. Gelegen aan de A7 15 minuten rijden vanaf de stad Groningen. Eenmaal  aangekomen kunt u gratis parkeren op onze ruime parkeerplaats.

Informatie
Museum Nienoord Nienoord 1 9351 AC Leek 0594-512260 [email protected].

 

Back to top button