Speciaal ingerichte traumahelikopter gaat vanaf maandag weer coronapatiënten vervoeren

REGIO – Net als afgelopen april gaat de Medical Air Assistance weer helpen bij het vervoer van coronapatiënten tussen de ziekenhuizen in Nederland en Duitsland.

Nu de druk op de Nederlandse ziekenhuizen en intensive care afdelingen per dag groter wordt zetten ze de helikopter in om patiënten te vervoeren naar ziekenhuizen elders in Nederland of Duitsland. De PH-HOW wordt hiervoor gebruikt, in april heeft deze helikopter ook meerdere patiënten naar het Martini Ziekenhuis in Groningen gebracht vanuit het zuiden van Nederland.

Bemanning
Het Radboud UMC ziekenhuis in Nijmegen zorgt samen met mobiele teams van andere ziekenhuizen voor de bemanning met een spoedarts en een speciale verpleegkundige. Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) selecteert welke patiënten naar Duitsland worden gebracht.

Lees ook: Corona-helikopter weer beschikbaar voor Waddeneilanden na 66 transporten

Archieffoto’s: Jordi Haverdings/InfoLeek.nl

 

Back to top button