Gemeente Leek op beurs NieuwBouwXL

LEEK – Van vrijdag 15 t/m zondag 17 november 2013 staat de gemeente Leek op de beurs NieuwBouwXL in Martiniplaza Groningen. Op deze beurs presenteert de gemeente samen met makelaars en projectontwikkelaars alle nieuwbouwprojecten in Leek, Tolbert en Oostwold.

De beurs is gratis toegankelijk.

 

Leek is als woongemeente zeer geliefd en combineert een landelijke omgeving met een uitstekend voorzieningenniveau. Leek biedt onder andere een veelzijdig vernieuwd winkelcentrum, een grootwinkelplein, een prima onderwijsaanbod van peuterspeelzaal tot gymnasium en talloze sociaal-culturele en recreatieve mogelijkheden. Het Landgoed Nienoord en het Leekstermeer liggen onder handbereik. Ook de nabijheid van de stad Groningen met de gezellige dynamiek van zijn universiteit, hogescholen en cultureel aanbod maakt Leek tot een zeer aantrekkelijke gemeente om te wonen.

Leek ligt langs de A7 tussen Drachten en Groningen en heeft goede busverbindingen.

 

Dorps wonen in Oostwold

Oostwold is een sfeervol dorp ten noorden van de A7 en het Leekstermeer. Het dorp heeft ongeveer 650 inwoners en een actief verenigingsleven. Sinds 2011 is er een coöperatieve supermarkt gevestigd en heeft het dorp een Multifunctioneel centrum, met onder andere twee basisscholen, sportzaal, voetbal- en korfbalvelden en een dorpshuis. Kortom: gezellig en sfeervol wonen, nabij de A7 en op circa 10 autominuten van Groningen. Er zijn zes kavels aan de Watermolenweg/Polderweg (reeds bouwrijp). De overige kavels liggen nabij Multifunctioneel Centrum ‘de Gaveborg’.

 

Kavels in Leek

De wijk Oostindie in Leek is een fantastische locatie waarbij groen en water een belangrijke rol spelen. Er zijn nog diverse kavels beschikbaar in de nieuwbouwwijk waarop u met veel vrijheid uw droomhuis kunt realiseren. Het gaat om kavels in deelgebied Het Buiten en De Slagen, elk met een heel eigen karakter en uitstraling. Ook in het bestaande lint rondom de nieuwe wijk wordt een beperkt aantal grote kavels aangeboden. Tijdens de beurs is er een speciale kavelactie voor Abeel 3: voor deze kavel betaalt u tijdelijk geen overdrachtsbelasting!

 

Projecten

Naast kavels worden er op diverse plekken in de gemeente ook projectmatige woningen aangeboden, van appartementen tot twee-kappers.

  • Centrum Leek: Leecke Staete 18 appartementen te koop bij Jonkman Garantiemakelaars
  • Leek Oostindie: nog 2 van 17 rijwoningen aan de Populier te koop bij Bruining & De Reus Makelaars en Thuis nieuwbouwmakelaars. Oplevering februari 2014.
  • Leek Oostindie: rijwoningen en twee-onder-één-kap woningen aan de Es/Kersenboom te koop bij Bruining & De Reus Makelaars. Start bouw eerste fase november 2013.
  • Leek Oostindie: 12 woningen in verschillende groottes aan de Dobbe. Op de beurs is er een vooraankondiging, binnenkort volgt de start verkoop.
  • Leek Oranjerie/Nijenoertweg: 6 levensfasebestendige woningen via collectief particulier opdrachtgeverschap onder begeleiding van de Stichting Seniorenbouw Noord-Nederland.
  • Oostwold: 10 twee-onder-één-kap koopwoningen van Rotij bij de Gaveborg. In verkoop bij Verkoopcentrum Nieuwbouwgroningen.nl
  • Oostwold: 12 goedkope woningen voor starters en senioren via collectief particulier opdrachtgeverschap. Informatie bij Stichting KUUB centrum particuliere bouw
  • Tolbert: Sintmapark diverse woningen te koop bij makelaar Jonkman Garantiemakelaars

 

Kijk voor meer informatie op www.woneninleek.nl. De kavels staan ook op Funda.

Back to top button