Iconische Tolberter pop die tijdens ongeval omver is gereden wordt hersteld

TOLBERT – De gesneuvelde iconische pop die op de hoek van de kruising De Boskamp met de Auwemalaan stond, wordt hersteld, vertelt gemeente Westerkwartier tegenover InfoLeek.

Het boegbeeld is op 1 november omver gereden tijdens een ongeval waarbij een automobilist in een naastgelegen tuin belandde. De gemeente heeft haar verzekering ingeschakeld en ruim anderhalve maand later is akkoord gegeven op het herstellen en terugplaatsen van het beeld.

De herstelwerkzaamheden worden onder toeziend oog van kunstenaar Henk Vos uit Haren, die dit ook in naam doet van zijn compagnon, de heer Mennens uitgevoerd door De Groot Polyesterwerken uit Leek. Onbekend is nog wanneer het herstel klaar is.

Historie
Het beeld betreft de man, één van de vier straatbeelden die al sinds 1980 in de wijk Sintmaheerdt staan en destijds zijn ontworpen door kunstenaarsduo Henk Vos en Fred Mennens. Het zijn vier beelden van polyester, beschilderd met autolak, en geplaatst op vier verschillende plaatsen in de woonwijk.

  1. Man (De Boskamp / Auwemalaan)
  2. Vrouw met tasje (De Eekholt / De Boskamp)
  3. Wandelende vrouw (De Deel bij nr. 1)
  4. Vrouw in stoel (De Baander bij nr. 41)
Back to top button