CBD olie: wat is het en waar gebruik je het voor?

INGEZONDEN ARTIKEL – CBD olie is één van de populairdere voedingssupplementen op dit moment. Wat is het precies? En welke voordelen ervaar je ervan?

Wat is CBD olie?
CBD olie is een voedingssupplement dat je kunt kopen in diverse apotheken, drogisterijen, gezondheids- en reformwinkels (fysieke winkels en webshops). Het wordt gemaakt van de hennepplant en heeft heilzame eigenschappen. Veel mensen verwarren CBD olie met wietolie, maar dit klopt niet. Wietolie wordt gemaakt van de wietplant en mag niet vrij verkocht worden. Deze olie bevat THC en CBD olie bevat geen (of een verwaarloosbare hoeveelheid) THC. De belangrijkste stof in CBD olie is CBD, oftewel cannabidiol.

Waar is CBD olie goed voor?
Waar is CBD olie goed voor? Wanneer je op internet rondkijkt, verschillen de  meningen nogal over waarbij dit supplement helpt. Wel kunnen we concluderen dat de algemene CBD olie ervaring is dat het de gezondheid ondersteunt. Alleen is de manier waarop dit gebeurt verschillend.

Het endocannabinoïde systeem
CBD olie ondersteunt het algemene gezondheid en is daardoor voor veel dingen in te zetten. Hoe komt dit? De werkzame stof in deze olie is CBD, afgekort voor cannabidiol. Cannabidiol is één van de vele cannabinoïden die van nature voorkomen op de henenpplant. Het meest bijzondere aan deze stof is dat het aansluit op ons endocannabinoïde systeem en die ondersteunt.

Het endocannabinoïde systeem is een ingewikkeld systeem dat invloed heeft op onze gemoedstoestand en lichaam. Het makkelijkste is de werking van dit systeem uit te leggen als de signaalgever van je lichaam. Continu controleert het kritieke punten in het lichaam. Waar disbalansen zijn, stuurt het seintjes naar de hersenen dat ze hulptroepen moeten sturen. Op die manier draagt dit systeem bij aan de zelfredzaamheid van het lichaam.

Doordat CBD dit systeem ondersteunt, heeft het een balancerend effect. Echter, elk mens is anders door levensstijl, voeding en leefomgeving. Zo ook de disbalansen. Hierdoor kan ook de werking van CBD olie per persoon verschillend zijn.

Wat zijn de voornaamste voordelen van CBD olie?
Ondanks dat het echt per individu kan afwijken, zijn er wel een aantal algemene punten waar CBD olie bij kan helpen. Hierbij helpt het met name bij:

  • boosten van het immuunsysteem;
  • een ontspannende werking bij stress en drukke tijden;
  • een goede nachtrust;
  • ontstekingsremmende werking;
  • antioxidatieve werking

Meer weten?
Wil jij meer weten over CBD olie? Dan is het zeker de moeite waard om erover te Googlen. Een van de bekendere CBD-merken in Nederland is bijvoorbeeld Medihemp. Dit merk is biologisch en met een breed assortiment. Ook kun je per supplement precies zien welke stoffen het bevat in hun analyses.

Ben jij retailer en enthousiast geworden over CBD olie? Neem dan contact op met de CBD groothandel Smart & Zo. Zij hebben kwalitatieve en unieke CBD-merken in hun assortiment.

   .
Back to top button