Succesvolle werving deelnemers Burgernet in Leek

LEEK – Afgelopen zaterdag heeft Burgemeester Hoekstra, tesamen met raadsleden en politie in het centrum van Leek en op het Grootwinkelplein een succesvolle actie gehouden om deelnemers te werven voor Burgernet. Maar liefst 245 nieuwe aanmeldingen konden na twee uren werven worden ingeschreven.

Burgernet is een uniek samenwerkingsverband tussen burgers en de politie. Het is een telefonisch netwerk en sinds september verstuurt Burgernet per e-mail ook informatie over incidenten in de wijk.

 

Zodra Burgernet wordt ingezet ontvangen de deelnemers van de Meldkamer van de politie een bericht om uit te zien naar een vermist kind, een overvaller of bijvoorbeeld een gestolen auto.

Maar Burgernet heeft meer mogelijkheden. Zo is het nu mogelijk om bij andere calamiteiten de burgers van de gemeente Leek te informeren over inbraken die in hun directe omgeving zijn gepleegd of in geval van bijvoorbeeld een grote brand te waarschuwen ramen en deuren gesloten te gehouden om daarmee gevaarlijke stoffen of dampen buiten te houden. Door deze toegevoegde functie neemt het belang van deelname aan Burgernet aanzienlijk toe en is er een uitstekend middel om de bevolking snel te informeren.

 

Wie zich nog niet aangemeld heeft als deelnemer aan Burgernet kan dit alsnog doen via www.burgernet.nl.

Back to top button