Moeizame wedstrijd De Ruif – Leekster Eagles

TUITJENHORN/LEEK – Deze avond moest Leekster Eagles aantreden tegen De Ruif. Een wedstrijd die op voorhand een ‘kat in het bakkie’ leek. De Ruif had eerder aangekondigd dat ze een behoorlijk aantal blessures hadden waardoor ze niet op volle sterkte waren.

Hun tactiek was met z’n allen voor het doel hangen om de schade beperkt te houden. Pas in de laatste 4 minuten van de eerste helft wisten onze mannen echter het doel van De Ruif te vinden. Er werden maar liefst 3 goals binnen 2 minuten gemaakt door achtereenvolgens Fabio de Matos Fernandes (2x) en Marwin van Wijk. Vlak voor rust zette Freddie van der Velde met een wereldgoal vanaf de middellijn de stand op 0-4.

Na de rust zetten de Eagles de wedstrijd op een gezapige manier voort. Hiervan wisten de heren van De Ruif vakkundig gebruik van te maken waardoor de stand op 2-4 kwam. Kort daarna wist Karim Layeb de stand bij te werken naar 2-5. De Eagles bleven ietwat nonchalant en rommelige spelen, waardoor De Ruif de kans kreeg de 3-5 te scoren. Petrit Hoxhaj scoorde in de laatste minuut de 4-6, wat tevens de eindstand was.

Door deze overwinning en het verlies van Zeemacht tegen WMC is Leekster Eagles gestegen naar de 2e plaats in de competitie.