Iets meer duidelijk over militair ziekenhuis in Tolbert: ‘Dit is geen grap’

Tolbert – Er zijn iets meer details bekend over het militair noodziekenhuis, dat gezien werd in Tolbert. Grondeigenaar Oetze Mulder geeft aan dat het in ieder geval geen 1 aprilgrap betreft. “Nee, dit is geen grap.”

“Het ziekenhuis staat er echt en krijgt evengoed een concrete invulling voor een bepaalde tijd. Die is dus niet na vandaag weer verdwenen”, vertelt Mulder. De plotselinge komst van het ‘pop-up ziekenhuis’ deed de wenkbrauwen door de hele provincie fronsen: Waarom staat er een militair hospitaal in Tolbert?

Oefeningen
Er werd gedacht aan een oefenobject, in verband met tijdelijke militaire oefeningen in het Westerkwartier. “Dit ziekenhuis is weliswaar ook tijdelijk, maar geen eigendom meer van het leger”, reageert Mulder. Theorieën gerelateerd aan geheime priklocaties voor genodigden wijst de ondernemer eveneens resoluut van de hand.

Spanning uit de lucht
“Er gaan de wildste verhalen rond. Dat is ergens best grappig, maar laten we nuchter blijven. En eventuele verwachtingen temperen.” Daarom neemt de eigenaar van De Postwagen graag de spanning uit de lucht. “Via via is het ziekenhuis bij ons beland. Niet voor de bedragen die her en der circuleren. Ik kon weinig zeggen, omdat we dit min of meer in de schoot geworpen kregen.”

Uiteindelijke invulling
“Het ging heel snel en het is wel uniek dat het hier nu staat. Tijdelijk, want we kijken nog waar deze units tot hun recht komen. En de uiteindelijke invulling? Dat is ook voor ons nog even afwachten. Wellicht een nieuwe activiteit… Maar we hebben nu eerst andere zaken aan ons hoofd.” (corona, red.) De Postwagen heeft voor Pasen een speciale afhaalactie.

   
Back to top button