KIOS 1 over de knie bij OWK 1 in winderig duel

OOSTWOLD – Zondag 12 april. Voor de meesten een vrij weekend door de korfballeague finale tussen TOP en PKC. Voor OWK was dit echter niet het geval; dit weekend werd benut als invalweekend voor de thuiswedstrijd tegen KIOS 1.

Van tevoren was al bekend dat KIOS een te pakken ploeg was, aangezien de laatste paar onderlinge wedstrijden allen in het voordeel van de ploeg uit Oostwold werden beslist. Niks is echter zeker, want zoals voor de wedstrijd al middels een paar clichés werd gezegd… de bal is rond, we beginnen bij 0-0 en je hoeft maar 1 meer te maken dan je tegenstander om te winnen.

Toch zag de wedstrijd er voor OWK positief uit. KIOS zit in een negatieve reeks wedstrijden, dus alles was vandaag mogelijk. Sterker nog, met winst zou de equipe van Michel Daling het puntentotaal van KIOS evenaren waardoor er weer met een schuin oog naar de middenmoot kan worden gekeken in deze zware eerste klasse.

Met een kleine wijziging in de basis 8 van OWK (Niels Lap verving Frans Wobbes) begon de wedstrijd op het sportveld in Oostwold. OWK scoorde al snel de eerste goal van de wedstrijd, maar KIOS bleef goed bij en de score golfde op en neer tot een stand van 4-4. Op dit moment nam OWK brutaal de leiding en liep uit via een 6-4 stand naar een voorsprong van 10-6. Toch scoorde KIOS weer wat tegen, maar het was niet  genoeg om de scoringsdrift van OWK te stoppen. De rust in het winderige duel was dan ook duidelijk in het voordeel van de Oostwolders, namelijk 14-8.

Wetende dat dit een comfortabele stand was om de kleedkamer op te zoeken genoten de spelers van een welverdiend kopje thee. Michel Daling zette de ploeg nog even op scherp, maar het besef was er bij iedereen: deze wedstrijd moest gewonnen worden.

Inmiddels was de wind aangewakkerd en werd al snel duidelijk dat de korf in de tweede helft nog maar moeizaam gevonden zou worden. Gelukkig had OWK al een comfortabele leiding, maar ook het begin van de tweede helft was voor de Oostwolders: 15-8.

KIOS gaf echter niet op, maar door sterk en slim verdedigen van OWK en door de steeds sterker wordende wind was het voor KIOS lastig om de score op te voeren. Maar omdat OWK ook steeds lastiger tot scoren kwam was het nog steeds niet duidelijk welke ploeg deze wedstrijd naar zich toe zou trekken. Op een stand van 16-13 was het echter toch de thuisploeg dat de laatste stoot uitdeelde en de einduitslag naar 18-13 bracht.

Een zeer goede wedstrijd waar veel vertrouwen uit geput kan worden voor de komende weken. Het behalen van punten is nog steeds van cruciaal belang voor de ploeg uit Oostwold. Volgende week kan dit al een vervolg krijgen, thuis tegen titelfavoriet AVO. Deze ploeg blijkt dit jaar erg lastig te verslaan, maar toch zal OWK er alles aan doen om de punten in eigen huis te houden in deze lastige wedstrijd. Wij hopen dus ook volgende week weer op de steun van de vele toeschouwers te kunnen rekenen. Graag zien wij u allen om 14:30 in Oostwold, maar vergeet het voorprogramma van deze dag niet! Dit wordt namelijk verzorgd door OWK 3 tegen AVO 6 om 11:30 en OWK 2 tegen SIOS 3 om 13:00 en ook deze ploegen kunnen uw support zeer goed gebruiken!

   
Back to top button