HZVV wint thuis met 2-0 van VEV’67

LEEK – Zaterdag stond de krachtmeting met HZVV op het programma. De thuiswedstrijd werd op 20 september van het vorige jaar kansloos met 0-5 verloren van een sterke ploeg. Opnieuw was er voor de supporters een bus geregeld waardoor er sprake was van een grote supportersschare. Voor de terugreis waren er weer prijsjes beschikbaar die bij een verloting voor de winnaars zouden zijn. Na het verorberen van de soep werd er koers gezet richting Hoogeveen. De chauffeur had een route binnendoor gekozen zodat er voldoende te zien was op de heenweg. Aangekomen op het sportpark vergaapten de spelers zich aan het prachtige complex dat er zeer mooi uitzag.

Nadat er nog even gekeken werd naar een wedstrijdje moesten de spelers zich in het sporttenue hijsen. Waar de gasten slechts op een houten bankje konden zitten hadden de spelers van HZVV de beschikking over heuse kuipstoeltjes. De psychologische oorlogsvoering begint dus al in de kleedkamer en op elk nivo zo blijkt. De spelers trokken zich hier echter niets van aan en na de warming-up, maart roert zijn staart want het was behoorlijk fris, mochten de volgende spelers het strijdtoneel betreden.

De wedstrijd

Na de toss kon de wedstrijd beginnen. De beginfase was er een van aftasten voor beide ploegen waarbij duidelijk werd dat HZVV na het eerste kwartier een goede ploeg was en iets makkelijker voetbalde dan VEV’67. VEV’67 had het lastig maar stond verdedigend goed waardoor er weinig weg werd gegeven. De gasten voetbalden wel wat angstig wat bleek uit een actie van Gerhard van den Berg. De aanvaller werd aangespeeld en had een zee van ruimte. In plaats van open te draaien richting doel kaatste Gerhard de bal waardoor een mogelijke kans verloren ging. Het iets makkelijker voetballende HZVV creëerde weinig maar kwam op het half uur toch ineens op 0-1. De scheidsrechter kende de thuisploeg een vrije trap toe rond de zestien meter. De doelman van VEV’67, Benjamin van Aurich, metselde zijn muur om de korte hoek af te dekken. De vrije bal ging langs de muur richting de hoek van de goalie die geen reactie in huis had en met lede ogen moest toezien hoe de bal in het doel hobbelde. Na deze tegenvaller probeerde VEV’67 de rug te rechten maar kon het geen uitgespeelde kansen tevoorschijn toveren. Het had het lastig en keek na 35 minuten tegen een 2-0 achterstand aan. Een voorzet vanaf rechts werd bij de tweede paal, Thijs Tjoelker zag een aanvaller in zijn rug over het hoofd, binnen gewerkt voor de 2-0. Na de 2-0, Enrico Wardenier had een vrije trap over geschoten, was het tijd voor de rust en kon er het een en ander tactisch gewijzigd worden. De niet frisse Thijs werd vervangen door Vincent de Koning.

Tweede helft

De tweede helft was amper begonnen voordat VEV’67 door het oog van de naald kroop. Benjamin dwong een HZVV speler goed naar buiten die nog een schietkans kreeg die de goalie pareerde. Ook de rebound was een prooi voor de doelman. Niet veel later kon de keeper zich opnieuw onderscheidden. Op een schot van dichtbij had Benjamin een goede reactie in huis en voorkwam de 3-0. VEV’67 had het lastig en kon zelf niet voor gevaar zorgen. Het moest alle zeilen bijzetten om de achterstand niet groter te laten worden. Met het nodige fortuin bleef de stand 2-0 waarbij paal en lat succes voor de thuisploeg in de weg stond. En stonden paal en lat niet in de weg dan was het Benjamin die redding bracht of de bal gewoon naast leek te kijken. Na een dik uur spelen was er dan toch ineens een grote kans voor VEV’67. Vanaf rechts werd de bal voorgegeven op Gerhard die van dichtbij de bal voor het inkoppen leek te hebben. De aanvaller vergat echter te koppen en wilde de bal aannemen waardoor de doelman een kans kreeg om de aansluitingstreffer te voorkomen. Met Rense Dijk en Marco Soeten in de ploeg voor Gerhard van den Berg en Enrico Wardenier werd er getracht nog iets om te buigen maar kansen bleven uit. Na de drie wissels viel Ton Baan geblesseerd uit waardoor VEV’67 met tien man verder moest en het pleit toch wel beslecht was. Vincent kreeg nog een kans via een vrije trap maar zijn inzet ging over het doel. Het heilige vuur was bij HZVV wel weg dat het wel prima vond zo en de wedstrijd professioneel uitspeelde waardoor er na 90 minuten 2-0 op het scorebord stond.

De nabeschouwing

Na het laatste fluitsignaal zochten de spelers snel de kleedkamer op om onder de douche te kunnen kruipen. Het verlies werd gelaten aanvaard aangezien het er deze middag geen moment had ingezeten. Op de terugreis werd de wedstrijd geanalyseerd en iedereen was toch wel van mening dat HZVV een sterke ploeg is die op alle fronten de betere was. Een uitgebalanceerde volwassen ploeg die terecht gewonnen had. Wanneer ze het vizier scherper hadden staan en wat meer geluk hadden gehad, had het zomaar weer 5-0 kunnen worden. Dat HZVV kampioen wordt lijkt een kwestie van tijd. Hiervan verliezen is geen schande en er werd al weer uitgekeken naar de volgende wedstrijden tegen directe concurrenten die van een veel groter belang zijn. Eerstvolgende tegenstander is volgende week Omlandia dat naar Oostindie komt. Aanvang is om drie uur en ook nu is alle steun en support weer nodig om VEV’67 naar de winst te schreeuwen. De selectie hoopt weer op een grote opkomst en roepen in koor.

   
Back to top button