Bijzondere start schaakseizoen in Leek

LEEK – De schaakclub Leek kende in meerdere opzichten een bijzondere start van het schaakseizoen. Waar normaalgesproken de prijzen voor de jeugd aan het einde van het seizoen worden uitgedeeld, gebeurde dat door Corona nu aan het begin van het nieuwe schaakseizoen.

Na een korte toespraak van jeugdleider Teije Smedinga, mochten de jeugdschakers hun eigen medailles en beker van de prijzentafel ophalen. Dit begin van het jeugdschaken stimuleerde ook de nieuwe kinderen om fanatiek mee te gaan doen aan de interne jeugdcompetitie op de vrijdagavonden van 18.30 tot 19.30 uur. Waar de jeugdschakers de “schoolregels” konden volgen, kregen de volwassenen te maken met het KNSB-Corona-protocol. Daar viel in De Balkhoeve prima mee te schaken en daardoor kan de interne competitie op vrijdag 11 september a.s. een aanvang nemen.

De schaakclub had als proefopstelling de borden in de lengte van de tafels uitgezet, waardoor de afstand tussen de schakers groter was dan gebruikelijk. Dit is geen verplichting, maar na afloop gaven de schaakspelers aan hier goed mee uit de voeten te kunnen.

   
Back to top button