Weer verlies voor Sparta na wedstrijd

ZEVENHUIZEN – Afgelopen zaterdag speelde de Gebroeders Brink formatie thuis tegen Quick ’21 uit Oudega. Een wedstrijd die altijd garant staat spanning.

Op het veld won Quick ’21 en in de eerdere ontmoeting in de zaal trokken de Zevenhuisters aan het langste eind. Om half 8 floot scheidsrechter Hut, in een goed gevulde Topsporthal, voor aanvang van de wedstrijd.

De eerste aanval van Sparta miste doel. Quick ’21 wist wel direct het gat te vinden in hun eerste aanval. Zaak voor Sparta om direct orde op zaken te stellen en niet zoals vaak gebeurt direct tegen een te grote achterstand aan te kijken. Middels een doorloopbal kwam Sparta enkele aanvallen later op gelijke hoogte. Tot de 13e minuut hielden de ploegen elkaar in evenwicht. Vanaf dat moment nam Sparta de leiding en wist de aanvallen van de gasten uit Oudega te ontregelen. Sparta liep langzaam uit naar een 6-2 voorsprong, daarna wist Quick ’21 weer twee maal de korf te vinden. Sparta scoorde voor rust nog eenmaal, maar vergat op dat moment door te drukken en moest nog een tegentreffer incasseren. Met een stand van 7-5 werden de kleedkamers in de Topsporthal opgezocht.

In de rust werd duidelijk dat Sparta de zaken goed op orde had, maar dat er zeker nog niet gewonnen was. Uit eerdere ontmoetingen is gebleken dat Quick ’21 zich niet zomaar gewonnen geeft en Sparta moest dus ook de tweede helft proberen de aanvallen van de Friezen te ontregelen.

In de tweede helft kwamen beide ploegen lastig op gang. Quick ’21 vond als eerste het gat van de korf en verkleinde de marge naar een goal. Tot halverwege het tweede bedrijf wisten de Spartanen het gat van twee te behouden. Maar daarna kwam Quick ’21 op gelijke hoogte en werd er om en om gescoord. Met nog vijf minuten op de klok stond er een 11-11 gelijke stand op het scorebord in Leek en kon de wedstrijd nog alle kanten op. Quick’21 scoorde van afstand en kwam sinds de 0-1 weer op voorsprong in de wedstrijd. Maar ook de Zevenhuisters gaven niet op en scoorden de 12-12. Met nog anderehalve minuut te spelen was het zaak om te wachten op de juiste kans. Quick’21 speelde dit op dat moment het beste uit en scoorde. Sparta wist in de tegenaanval, opzoek naar wederom een gelijkmaker, niet te scoren. De Friezen beslisten kort voor het eindsignaal de eindstand op 12-14 door middel van een strafworp.

Weer geen punten voor de ploeg van Jan Willem Venekamp. Echter ligt alles nog open in de Tweede Klasse A en zal Sparta de komende wedstrijden toch wel weer de nodige punten moeten gaan pakken. Te beginnen volgende week, in het hol van de leeuw, bij koploper Wez Handich/DOW. Om 20.35 uur start deze wedstrijd in de Dunoardhal te Houtigehage. Kunnen de Zevenhuisters stunten tegen deze ploeg, die nog geen punt afgestaan heeft?! Alle support is van harte welkom.