Groot Iers Festival in Sportcentrum Leek op 12 Maart

LEEK – Op  Zaterdag 12 Maart staat het Iers Festival in Sportcentrum Leek geprogrammeerd. Op deze avond zullen drie top folksong bands een fantastisch festival verzorgen. 

Ierse folk, bestaand uit songs en ballades, is de benaming voor een traditionele muziekstijl uit Ierland. Songs en ballades die soms honderden jaren oud zijn, en die tot op de dag van vandaag in Ierse pubs worden gezongen en gespeeld. Ook worden de instrumentale jigs en reels tot het genre gerekend.

Top folkbands in Leek

In Sportcentrum Leek treden drie topbands, op om het Iers Festival tot een ongekend succes te maken. Met Stout’n Herring, The Doggy Few en Bangers & Mash, die allen hun sporen reeds ruimschoots verdiend hebben, zullen de liefhebbers vol aan hen trekken komen. Stout’n Herring speelt traditionele Ierse muziek op een eigentijdse en unieke manier. De Groningse band geeft door middel van krachtige zang samen met gitaar, viool, tinwhistle, accordeon en cajon een eigen invulling aaan de melodieën van het oude Ierland.  Een Ierse feestband met alles in huis voor een leuke middag of avond boordevol Ierse muziek, is de Ierse band The Doggy Few. Bangers & Mash dankt haar naam aan het gelijknamige gerecht; het is makkelijk te maken en heel erg voedzaam. De band behoort niet tot de categorie die de hele avond alleen maar instrumentaaltjes, het liefst zo snel mogelijk, zit te spelen. Zij zijn de vertolkers van de gezongen folkmuziek en wisselen deze zeer incidenteel af met instrumentaaltjes.

Het Iers Festival Leek is op Zaterdag 12 Maart, aanvang 20.00 uur, zaal open om 19.00 uur. De entree bedraagt in de voorverkoop, bij de vele bekende adressen en via de websites www.vanplan.nl en www.sportcentrumleek.nl, 12,50 Euro, aan de kassa 15,00 Euro.

   
Back to top button