D66 op werkbezoek in het Westerkwartier

Westerkwartier – Onlangs bracht een delegatie van fracties van D66 Westerkwartier en D66 Provinciale Staten een werkbezoek aan de gemeente Westerkwartier.

Als eerste was de Gebiedscoöperatie Westerkwartier aan de beurt: directeur Hans Bergsma informeerde de delegatie over de projecten die de Gebiedscoöperatie ondersteunt en ontwikkelt. De D66-ers kregen uitgebreid informatie, o.a. over de Innovatiewerkplaats, waar studenten, docenten, onderzoekers en experts vragen van lokale ondernemers verzamelen en onderzoeken. De coöperatie onderzoekt met lokale ondernemers welke mogelijkheden er zijn om in een regionale voedselketen de verwerking en productie van voedsel in de regio te houden.

Daarna volgde een werkbezoek aan de boerderij van Alex Datema in Zuidhorn. De delegatie kreeg een goed inzicht in de problemen, maar ook de mogelijkheden van de veehouderij. Het gesprek ging over o.a. verhouding aantal hectares- aantal koeien, grasland  en weidevogelbeheer door de boeren en grondwaterstand.

Kortom: hoe ga je als boer om met de uitdaging om verantwoord te boeren met de huidige inzichten en eisen terwijl er ook brood op de plank moet komen. Het leverde geanimeerde gesprekken op tussen Alex Datema en de D66-delegatie.

Fractievoorzitter Rogier van ’t Land vat het werkbezoek samen: “Een nuttig en interessant bezoek. Het maakt duidelijk hoe belangrijk het is om innovatie en het agrarische standpunt te verbinden. Het is belangrijk om vanuit verschillende gezichtpunten te kijken naar het beheer en de toekomst van het Westerkwartier”.

Foto: Alex Datema informeert de D66-delegatie

 

Back to top button