Aankomst tweede deel asielzoekers bij de Topsporthal (Video)

LEEK – Nadat maandag op dinsdagnacht de eerste bus met circa 30 mannelijke asielzoekers vanuit Lingewaard aangekomen is bij de Topsporthal is maandag deel twee in de loop van de dag gearriveerd.

Deze personen zijn rond twee uur vertrokken vanaf de crisisopvanglocatie in Houten. Inwoners van Houten hebben via Facebook massaal gereageerd dat ze het erg jammer vonden dat deze groep na enkele dagen alweer weg moest. Ze hadden een goede band en vonden het zeer vriendelijke mensen. Ook hebben veel vrijwilligers een goede tijd met ze gehad.

Aankomst
Rond 16.30 uur kwamen er 3 bussen achter elkaar aan in Leek met daarin de asielzoekers die grotendeels uit Syrië afkomstig zijn. In deze bussen zaten alleenstaande jongens/mannen en vrouwen. Maar ook gezinnen met (jonge)kinderen. Nadat alle rug/tassen met goederen uitgeladen waren zijn kon de groep naar binnen. Dinsdag aan het eind van de dag zullen de meeste mensen afgeleverd zijn en zit de crisisopvanglocatie vol met ongeveer 300 personen. Hoe lang deze groep hier in Leek verblijft is nog niet bekend. Dit hangt af van wanneer de vaste opvanglocaties gereed zijn.

Inzameling
Op de inzamelingsacties in Leek is zeer goed gereageerd. Mensen hebben massaal kleding, speelgoed en koffers gebracht naar het gebouw van de Oude Ulo waar alles uitgezocht zal worden en vervolgens naar de opvanglocatie gebracht wordt en uitgedeeld zal worden. Voor vragen kunt u terecht bij de gemeente Leek via het email adres: [email protected]

Foto’s/video: Jordi Haverdings/InfoLeek.nl

   
Back to top button