Politie ontvangt zorgelijke berichten over jongeren die terpentine aanschaffen voor brandjes en molotovcocktails

Regio – De laatste tijd krijgt de politie zorgelijke berichten over minderjarigen, die steeds vaker naar de winkel gaan om flessen terpentine te kopen. Dit wordt dan gebruikt voor het stichten van brandjes en het maken van molotovcocktails.

De politie wil daarom aan winkeliers vragen om goed te letten op jongeren. Om daarna het gesprek aan te gaan met de jeugdige als ze zien dat terpentine wordt aangeschaft in hun winkel. Zo’n gesprek zorgt, aldus de politie, voor bewustwording en dit werkt vaak preventief. Ook ouders kunnen een oogje in het zeil houden.

Experimenteren met terpentine is echt levensgevaarlijk, kijk er alsjeblieft mee uit. Zie jij misbruik of een gevaarlijke situatie? Meldt dit de politie via 0900-8844.

   .
Back to top button