Gemakkelijk een auto huren voor een rit van Leek naar Amsterdam

Landelijk – Via easyterra.nl kan je gemakkelijk een auto huren. Bijvoorbeeld voor een rit van Leek naar Amsterdam. Hoe gaat het in zijn werk? En wat komt er allemaal kijken bij de huur van een auto? Dat leest u in dit artikel.

EasyTerra Autohuur is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in het systeem van EasyTerra vergeleken, zodat u als consument voor een bepaald tarief uw huurauto kunt boeken.

Wat heb ik nodig als ik mijn huurauto ophaal?
Bij het ophalen van uw huurauto dient u altijd uw reserveringsvoucher te overhandigen. Deze vouchers bevatten specifieke informatie over de door u gereserveerde huurauto, het tarief en andere gegevens. Uw reserveringsvoucher wordt naar u toegestuurd via e-mail wanneer u uw boeking heeft geplaatst. Wanneer u uw huurauto ophaalt op de door u opgegeven locatie dan wordt er ter plaatse nog een huurovereenkomst opgesteld.

Naast de voucher dient u uw paspoort, rijbewijs en creditcard bij u te hebben. Indien uw rijbewijs onleesbaar is (bijvoorbeeld in een onbekende taal) dan dient u in dat geval ook een vertaling hiervan bij u te dragen. Enkel uw origineel paspoort en rijbewijs zijn geldig, dus geen kopieën.

Hoeveel borg betaal ik wanneer ik mijn huurauto ophaal?
De borg is afhankelijk van de specificaties van de boeking en de leverancier van uw gekozen huurauto. De minimale kosten van uw borg bestaan uit uw eigen risico, de brandstof, de btw en eventuele extra’s (GPS, kinderzitjes e.d.). Het exacte bedrag van de borg wordt op de ophaallocatie vastgesteld en door u met creditcard betaald.

Kan ik mijn huurauto vroeg in de ochtend of laat in de avond ophalen of inleveren?
Het inleveren van het voertuig buiten de reguliere openingstijden is in de regel geen probleem. De meeste verhuurders hebben een zogenaamde “Keybox”. Voor het ophalen buiten de reguliere openingstijden moet een extra aanvraag naar de verhuurder gestuurd worden, waarbij mogelijk extra kosten in rekening worden gebracht door de verhuurder.

Mag ik de huurauto meenemen naar een ander land?
In veel gevallen wel, maar in een aantal gevallen niet. Wanneer u uw boeking plaatst dan vragen wij u bij het veld “vragen” in te vullen naar welke landen u reist. De boeking zal gecontroleerd worden of de landen naar welke u wilt reizen toegestaan zijn, en of er eventueel documenten aangevraagd moeten worden (zogenaamde cross border).

Welke verzekeringen zijn er van toepassing op mijn huurauto?
In de meeste gevallen zijn de tarieven inclusief W.A. verzekering en brandverzekering. Ook de All-Risk verzekering (CDW) en de Diefstalverzekering (TP) zijn in de meeste gevallen inbegrepen in de tarieven van EasyTerra.

Kan ik gebruik maken van andere betaalopties zoals iDeal?
U kunt uitsluitend betalen per creditcard. U dient ook een creditcard bij u te hebben wanneer u de auto ophaalt, dit in verband met de borg die ter plekke voldaan dient te worden. Dit kan niet contant en u kunt geen creditcard van een ander persoon gebruiken.

Back to top button