Sparta Zevenhuizen verliest eerste zaalwedstrijd

Zevenhuizen/Groningen – Zaterdag startte voor de Zoutman-formatie de zaalcompetitie. Sparta acteert komend seizoen weer in de 2e klasse. Er wachtte direct een mooie uitdaging voor de ploeg van Moric van der Lei, want gedoodverfde titelfavoriet De Parabool stond op het programma.

In de ACLO startte Sparta, zonder publiek, moeizaam aan de wedstrijd. De ploeg werd totaal overrompeld door het tempo van de thuisploeg. De Parabool, dat op het veld in de 1e klasse acteert, was vooral van afstand loepzuiver. Sparta, dat op het veld in de 3e klasse speelt, probeerde wel en kreeg halverwege de wedstrijd iets meer grip op de studenten en keek op dat moment tegen een 13-9 achterstand aan. Daarna verslapte de Zevenhuisters weer en werd er bij 16-9 de kleedkamer opgezocht.

Alles op alles
In de rust staken de acht van Moric van der Lei de koppen bij elkaar en spraken zij af alle zeilen bij te zetten en het De Parabool zo moeilijk mogelijk te maken. Sparta maakte na rust de eerste goal, maar daarna was het toch weer aan de Groninger studenten. Sparta was niet bij machte om het tij te keren en probeerde zo goed als mogelijk haar eigen spel te spelen. Via een aantal wissels kon Sparta het tij niet keren. Sparta gaf echter niet op en wist vlak voor tijd de 32-20 binnen te schieten.

Al met al een leerzame middag voor het Zevenhuister vlaggenschip, welke zich nu zal klaarstomen voor de volgende wedstrijd. Omdat Sparta haar wedstrijden in de avond speelt is het gezien de nieuwe maatregelen nog niet bekend wanneer de volgende wedstrijd za zijn, wordt vervolgd dus!

   .
Back to top button