Tafeltennisvereniging Talero wil in januari starten met OldStars tafeltennis

Uitermate geschikt voor 55-plussers

Leek – Talero is de Tafeltennisvereniging voor Leek, Roden en wijde omgeving. Vanaf 19 januari wil Talero op de woensdagen in de Rodenburghal in Leek starten met OldStars tafeltennis.

Dat doet ze in nauwe samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds en de NTTB. OldStars tafeltennis is uitermate geschikt voor 55-plussers die op een gezonde manier en zonder blessuregevaar willen (blijven) sporten.

OldStars tafeltennis voor een betere levenskwaliteit voor ouderen
Met OldStars tafeltennis biedt Talero een aangepaste spelvorm aan voor tafeltennis op latere leeftijd. Er worden naast het tafeltennis ook diverse andere beweegvormen aangeboden. Ervaring met tafeltennis is niet per se nodig. In principe kan iedereen meedoen, maar het richt zich op de leeftijdsgroep 55+. Het spel tafeltennis is een laagdrempelige sport, die tot op latere leeftijd kan worden beoefend. OldStars tafeltennis staat onder begeleiding van een OldStars begeleid(st)er en/of trainer. U hoeft alleen zelf te zorgen voor goede sportschoenen en makkelijk zittende kleding.

OldStars tafeltennis is onderdeel van OldStars Sport, een project van het Nationaal Ouderenfonds.

In de regio Groningen wordt dit mogelijk gemaakt door Provincie Groningen, Huis voor de Sport Groningen en de Rabobank. OldStars tafeltennis  houdt ouderen in beweging en geeft ouderen de mogelijkheid om de sociale voordelen van het verenigingsleven te (blijven) ervaren.

Ouderenfonds
Met de uitbreiding van het OldStars aanbod met tafeltennis neemt het Ouderenfonds samen met de landelijke partners Menzis, VWS, RCOAK, Stichting Sluyterman van Loo en Zawabas een volgende stap in de landelijke ontwikkeling van 100% ouderenvriendelijke sportverenigingen. Hierbij staan gezond en fit blijven én socialisatie in en rondom de sportvereniging centraal. Na elke training sluit OldStars tafeltennis  af met koffie/thee of ander drankje. Uiteraard houden ze zich hierbij aan alle Coronamaatregelen.

Heeft u interesse in deelname en/ of wilt u op de hoogte worden gehouden?
De komende periode wilt Tafeltennisvereniging Talero kijken of er interesse is bij ouderen om aan OldStars tafeltennis mee te doen. Heeft u interesse om deel te nemen of heeft u vragen? Stuur dan een e-mail naar de secretaris van Talero Jan Dijkstra: [email protected] of bel of app naar 06-1300 63 58.

Back to top button