Deelnemers cursus valpreventie Leek geslaagd – vervolg in 2022

Leek – Bij Praktijk De Roef in Leek is vrijdag 10 december 2021 de laatste valpreventie cursusdag geweest. Na 3 maanden oefenen, zwoegen, wiebelen maar ook veel lachen zijn de deelnemers van de valpreventie cursus geslaagd. In 2022 komt er een vervolg en start er weer een nieuwe cursus.

Aan het begin en aan het eind van de cursus hebben de deelnemers een balanstest gedaan. Hierop zijn alle deelnemers goed vooruit gegaan. De oudste deelnemer van 98 jaar geeft bijvoorbeeld aan zich weer zelfstandiger te voelen en sterker te zijn waardoor ze steviger staat.

Waarom het programma valpreventie?
Het programma valpreventie heeft als doel om ervoor te zorgen dat ouderen hun angst om (opnieuw) te vallen overwinnen. Een val kan namelijk veel leed veroorzaken en leidt vaak tot een achteruitgang van de kwaliteit van leven van een oudere. En niet alleen lichamelijk. De angst om te vallen kan ervoor zorgen dat ouderen bepaalde situaties of activiteiten vermijden. Het vermijden van bepaalde situatie of activiteiten willen we zoveel mogelijk met het valpreventieprogramma voorkomen. Het huis uitkomen, weinig tot geen angst hebben om te vallen en sociale contacten hebben is namelijk voor iedereen belangrijk.

Wethouder Elly Pastoor: ’’We willen iedere oudere in het Westerkwartier aan het bewegen krijgen. We hopen dat mensen daardoor  minder snel vallen. Deelnemers kunnen niet alleen meedoen met de cursus, maar ook deelnemen aan bestaande seniorengym activiteiten. Binnenkort komt de cursus valpreventie ook naar Zuidhorn, Marum en Grootegast. Ik roep alle 65 plussers op om mee te doen!’’

Nieuwe cursus valpreventie
In 2022 start er een nieuwe groep voor de inwoners van Leek. Iedereen van 65 jaar en ouder is welkom. De cursus wordt verzorgd door Jos Velema, fysiotherapeut praktijk de ROEF in samenwerking met Sociaal Werk De Schans. Voor meer informatie kunt u bellen met Praktijk de ROEF (0594) 76 49 96.

Meer weten over het programma valpreventie?
Stuur een mail naar [email protected] of bel 06-10039092.

Back to top button