Nieuwe website gemeente Westerkwartier duidelijker en toegankelijker

Westerkwartier – Gemeente Westerkwartier heeft sinds kort een vernieuwde website; www.westerkwartier.nl. Burgemeester van der Tuuk is trots op de nieuwe website: “Onze nieuwe site is zo ingericht dat de gebruikers sneller vinden wat ze zoeken. Onze inwoners en ondernemers kunnen vlot en eenvoudig hun zaken regelen. Ook thuis, achter de computer, kunt u met ons in verbinding zijn en contact met ons opnemen. Dit is weer een mooie stap in onze digitale dienstverlening!”

Toegankelijk
Bij de inrichting van de website is veel aandacht besteed aan de toegankelijkheid. Digitale toegankelijkheid voor iedereen betekent dat alle teksten, afbeeldingen en kaarten ook toegankelijk moeten zijn voor bijvoorbeeld doven en slechtzienden. Dat is belangrijk en bovendien wettelijk verplicht.

Indeling
Op de nieuwe website staat informatie over onze producten en diensten, het college en de gemeenteraad. Deze informatie is overzichtelijk weergegeven en gemakkelijk te vinden. Ook zoeken op de website is makkelijker geworden. De zoekbalk heeft een belangrijke plek op de site gekregen. De zoekmachine van de site heeft aan een half woord al genoeg en geeft de meest gevraagde items als beste resultaat.

Blijven ontwikkelen
De gemeente blijft de website verder ontwikkelen. Zo houden ze alle teksten tegen het licht en kijken of ze voldoen aan de digitale toegankelijkheid. De aangeboden informatie wordt begrijpelijk gemaakt door deze Direct Duidelijk te schrijven.

De gemeente blijft ook het gebruik van de website volgen en onderzoeken door gebruikers te vragen met ze mee te kijken. Zo kunnen ze nagaan of de online formulieren goed en logisch zijn en of de site blijft voldoen aan de behoeften van de inwoners.

De nieuwe website is tot stand gekomen met medewerking van leverancier de Simgroep Rotterdam.

Back to top button