Carbidschieten Zevenhuizen wederom groot succes (Video)

ZEVENHUIZEN – Traditiegetrouw wordt er op oudejaarsdag carbid geschoten in een weiland in Zevenhuizen. Ook dit jaar waren er al voor 10 uur enorme knallen van het carbidschieten te horen in de omgeving.

Dit jaar was het alweer de 22ste editie van dit spektakel dat elk jaar door honderden mensen bezocht wordt. Ook was er de gehele middag een filmploeg aanwezig om beelden te maken voor in het NOS Jeugdjournaal. Een bijzondere attractie stond ook dit jaar weer opgesteld, het zogenoemde ‘carbidrad’. Een draaiend rad met daaraan melkbussen gemonteerd, zal als ‘paradeplaatje’ voor een extra geweldig en oorverdovend spektakel zorgen. Dit ‘rad’ is verder nergens in Nederland te zien of te horen!

Goede doel
‘We steken de voetbaldames van de voetbalvereniging Zevenhuizen een hart onder de riem!’ Recent gingen deze dames schaars gekleed om te poseren voor een kalender, die in opbrengst geheel ten goede kwam aan stichting Make a Wish. Op 17 december werd een bedrag van maar liefst 4250 euro aan deze stichting overhandigd. De Carbidboys steunen deze actie en schenken de fooienpot aan dit goede doel, Make a Wish!

Voor meer foto’s klik hier.

Foto’s: Jordi Haverdings/InfoLeek.nl & Martin Nuver/112Groningen.nl (Video)

 

 

   
Back to top button