Westerkwartier doet mee aan Onderzoek MKB Vriendelijkste Gemeente

WESTERKWARTIER – De gemeente Westerkwartier doet mee aan de nieuwe editie van het tweejaarlijkse onderzoek naar de MKB-vriendelijkste gemeente van Nederland.

Ondernemers kunnen tot 5 oktober 2020 online de vragenlijst invullen op www.mkbvriendelijkstegemeente.nl/westerkwartier. De antwoorden worden anoniem verwerkt en vertrouwelijk behandeld.

Wethouder Economische zaken Elly Pastoor: “Ondernemers zorgen voor werkgelegenheid, voor leefbaarheid en voor welvaart. Wij zijn een ondernemende gemeente en vinden de dienstverlening aan ondernemers belangrijk. We horen graag wat er goed gaat en wat er beter kan. Daarom nodigen wij ondernemers van harte uit om deel te nemen aan dit onderzoek van MKB-Nederland. Met de inzichten uit het onderzoek proberen wij eraan bij te dragen dat ondernemers op een prettige en succesvolle manier kunnen blijven ondernemen in onze gemeente. Daarnaast zijn wij benieuwd hoe ondernemers de dienstverlening van de gemeente ervaren rondom de huidige coronacrisis en hoe wij als gemeente extra kunnen ondersteunen. ”

Inhoud onderzoek
Het onderzoek meet het ondernemersklimaat aan de hand van vier pijlers:

  1. De dienstverlening van de gemeente aan ondernemers
  2. Het imago van de gemeente
  3. Communicatie en beleid van de gemeente
  4. Beleving van gemeentelijke lasten

Het onderzoek naar wordt uitgevoerd door onderzoeksbureau Lexnova.

   
Back to top button