De walde – VEV’67

De voorbereiding:

Na de eerste twee winstpartijen was de stemming bij de geel-zwarten natuurlijke opperbest. Na twee keer 1-0 en de volle buit na twee wedstrijden was er geloof in een goede afloop tegen de walde dat, eerlijkheidshalve moet ik het zeggen, als doelstelling heeft om in de tweede klasse te blijven. Na het eten van een broodje, soep zit er dit jaar niet in blijkbaar, werd er koers gezet naar Oudega. In Friesland zijn er meerdere Oudega’s maar deze lag toch echt ver weg voorbij Balk en Sneek. Na een busrit van meer dan een uur werd het complex aangedaan dat enkel en alleen uit een veld bestond. Na het inspecteren van het veld dat er goed op stond was het tijd voor de bespreking en mochten de volgende spelers de spieren opwarmen voor de derde wedstrijd van het seizoen.

Klaas Kleiker ( GK ), Arnold de Roo, Wessel van der Galien, Robin Elderman, Joachim Wiegman, Cedric Eeuwema, Vincent de Koning, Koert Thalen, Gerhard van den Berg ( C ), Enrico Wardenier, Rense Dijk, Jeffrey Visser, Rick Schuring, Erwin Cazemier, Hans Pascal (GK )

De wedstrijd:

Na het eerste fluitsignaal was de spelopvatting van De Walde duidelijk die  met lange ballen de diepte zocht en op de snelheid loerde. Na drie minuten was het al raak voor de thuisploeg dat op links doorkwam en de bal voorgaf. Veel leek er niet aan de hand maar de verdediging van VEV’67 was niet alert genoeg waardoor de 1-0 kon worden binnen geschoten. Na de 1-0 was Robin Elderman in de 7de minuut dichtbij de gelijkmaker. Na een corner van Enrico Wardenier gaf Vincent de Koning de bal voor maar de opgelegde kans voor Robin met het hoofd ging voorlangs. Na 10 minuten kwam VEV’67 goed weg bij een vrije kopbal die net niet het doel trof.

VEV’67 had in het verloop van de eerste helft nog kansen via Enrico die een vrije bal in de handen van de keeper schoot en een schot van Gerhard van den Berg dat de keeper ook niet kon verontrusten. Toch zou VEV’67 op 1-1 komen via een strafschop. Gerhard werd na een actie in de 16 neergelegd en de scheids wees gedecideerd naar de stip. De toegekende penalty werd zuiver en niet eens zo hard binnengeschoten door Enrico Wardenier. Dit zou de opmaat moeten worden voor meer dadendrang maar VEV’67 speelde geen al te beste eerste helft en zag vlak voor rust De Walde een 2-1 voorsprong nemen. Op links kwam een speler door die de bal voorgaf die vanaf de penaltystip hard werd binnengeschoten, onhoudbaar voor de goalie van VEV’67.  Hierna was het rust en werden de gezichten de goede kant in geduwd door de trainers. Het begin van de tweede helft was in het voordeel van de thuisploeg dat de eerste kans nog door Klaas gestopt zag worden. Toch zou De Walde de voorsprong vergroten. Na een counter kwam de bal bij de linkerspits van de gastheren die Klaas in de korte hoek met een harde knal kansloos liet voor de 3-1.

VEV’67 zocht naarstig naar de aansluitingstreffer en bracht Jeffrey Visser in voor Cedric Eeuwema. Ondanks de nodige kansen hield De Walde stand dat in de tegenstoot gevaarlijk was. VEV’67 moest ruimte weggeven dat De Walde met de snelle mannen voorin niet erg vond. Met nog meer dan twintig minuten op de klok stond zowaar de 4-1 op het bord. Een slechte bal van Wessel van der Galien werd opgepikt en door de spits onberispelijk binnen geschoten. VEV’67 probeerde het hierna nog wel maar de thuisploeg gaf alles om de zege niet meer weg te geven. Voor de uitspelende ploeg waren er nog wel mogelijkheden maar de doelman van De Walde gaf geen krimp meer. Dat het in de 90ste minuut nog 5-1 werd is louter voor de statistieken waar over 5 jaar niemand meer naar kijkt. Na de 90 minuten en de blessuretijd was het einde wedstrijd en was er de teleurstelling voor VEV’67 dat zich iets meer had voorgesteld van de wedstrijd.

De nabeschouwing:

Het verlies deed de spelers zeer die teleurgesteld de kleedkamer ingingen. De algemene opinie was toch wel dat VEV’67 voetballend de betere ploeg was maar dat de thuisploeg de overwinning meer wilde en het tekort aan voetballend vermogen compenseerde met een dosis strijdlust waar VEV’67 deze middag niet tegen opgewassen was. Tevens was De Walde gelukkig in de afronding die de kansen die het kreeg ook wist te benutten, daar waar VEV’67 zijn mogelijkheden liet liggen. Volgende week nieuwe ronden nieuwe kansen en dan staat de thuiswedstrijd tegen VVI uit Idskenhuisen op het programma. Geen onbekende want niet heel lang geleden speelden beide team ook al tegen elkaar. Voor de nodige drie punten roep ik alle supporters op om VEV’67 weer luidkeels aan te moedigen. Aftrap is drie uur. Voor nu zeg ik,