Eerste GIGA Kangoeroedag KV Sparta groot succes

ZEVENHUIZEN – Vrijdag 25 september organiseerde korfbalvereniging Sparta uit Zevenhuizen, na maanden van voorbereiden, haar eerste GIGA Kangoeroedag. Met maar liefst 120 kleuters van De Delta en Het Veenpluis uit Zevenhuizen, ´t Jonkertje uit Jonkersvaart, De Dorpel uit De Wilp en Van Panhuys uit Oost Indië (Leek), werd er om half 9 verzameld bij de korfbalvelden.

Onder leiding van Alfa-college studenten en Sparta vrijwilligers gingen de kinderen van start. Er werd samen gedanst en daarna kon het spellencircuit beginnen. Er werden verschillende spelletjes gedaan rondom het thema heksen. Zo werd er toverdrank gemaakt, puntschoen geworpen, kat en muis gespeeld, maar ook toverbal hooghouden en kangoeroe tikkertje.

Na twee uur sporten werd er nog een keer gedanst en werd de GIGA Kangoeroedag afgesloten, alle kinderen kregen een goodiebag mee. Sparta had voor deze ochtend veel sponsoren gevonden die een duit in het zakje wilden doen middels een (kleine) bijdrage. Hierdoor kon Sparta vele attributen aanschaffen. Maar konden vrijwilligers ook voorzien worden van een welverdiende lunch.

Als vervolg op deze geslaagde dag organiseert Sparta nog drie keer een kangoeroetraining op het Sparta veld. Deze trainingen zijn op zaterdag 26 september, zaterdag 3 oktober en zaterdag 10 oktober van 10.00 uur tot 10.45 uur voor iedereen in de leeftijd van 3 tot en met 6 jaar!

   
Back to top button