Aldert Jan Keessen snelschaakkampioen Leek

Leek – Afgelopen vrijdag, 28 april, streden 9 spelers om de titel Open Snelschaakkampioen van Leek. Aldert Jan Keessen, de eerste bordspeler van Leek I leek rechtstreeks af te stevenen op de overwinning. Na 7 ronden had hij alles nog gewonnen.

Andere kanshebbers als Pieter Doller, Tijmen Hofstra en Kees Praagman hadden toen al minimaal 2,5 punt afgegeven. Alleen Marijn Swemmer bleef met alleen een verliespartij tegen Pieter Doller in het spoor van Aldert Jan. In de onderlinge krachtmeting tussen Marijn en Aldert Jan trok Marijn aan het langste end, zodat beiden na 8 ronden op 6 punten stonden (beiden hadden al een ronde vrij gehad). In de laatste ronde won Marijn won van Frans Huisman en ook Kees Praagman kwam er tegen Aldert Jan niet aan te pas, zodat na de reguliere rondes Marijn en Aldert Jan gezamenlijk bovenaan stonden.

Barrage
In de daarop volgende barrage van twee partijen bleek Aldert Jan te sterk voor Marijn, met 2-0 trok hij de titel naar zich toe. Pieter Doller en de verrassende Tobias van Essen deelden de derde plaats met een achterstand van 2 punten op de koplopers, Kees en Tijmen volgden op een halfje daarachter op een gedeelde 5e plaats.

Gast uit Roden Lieuwe Boskma werd 7e met 2 punten, Frans Huisman 8e met 1 punt. Jeugdlid Hidde van Viegen had nog niet genoeg ervaring in het snelschaken, en eindigde op de laatste plaats, maar zijn spel belooft veel voor de toekomst.

   
Back to top button