Hoogste punt nieuwbouw Integraal Kindcentrum Marum bereikt

Marum – Het hoogste punt van de bouw van het nieuwe integraal kindcentrum(IKC) in Marum is bereikt. Deze mijlpaal werd vanwege de Coronamaatregelen helaas niet uitgebreid gevierd.

Wel vierden alle aanwezige medewerkers op de bouw een klein feestje. Zij kregen op de bouwplaats een snackkar op bezoek. De bouw ligt op schema en dat betekent dat de kinderen en de gebruikers vanaf het schooljaar 2022-2023 in het IKC terecht kunnen. Tot die tijd worden de huidige gebouwen nog gebruikt.

Alle functies voor kinderen van 0 tot 13 jaar in één nieuw gebouw
In dit gebouw komen de beide basisscholen OBS De Springplank en CBS De Bron. Het biedt ook ruimte aan een kinderdagverblijf en aan buitenschoolse opvang. Kindercentrum Het Zonnetje gaat dan over in Quadraten Kinderopvang. De GGD met het consultatiebureau en Het KunstKwartier krijgen ook een eigen ruimte in het gebouw.

Duurzaam gebouw
Het IKC krijgt twee bouwlagen en beslaat ongeveer één derde van het beschikbare schoolterrein. Het is een energieneutraal ontwerp. Daarmee scoort het plan aanzienlijk beter dan de nu geldende bouweisen.
Het gebouw wordt verwarmd, gekoeld en geventileerd met elektriciteit. Vrijwel alle energie die is benodigd wordt opgewekt met 430 zonnepanelen op het dak. Het voldoet aan strenge eisen van “frisse scholen” voor een gezond binnenklimaat waaronder de ventilatie.

Inrichting buitenterrein
In de buitenruimte bij het gebouw is plaats voor pleinen, speelzones, fietsenstalling, waterberging en meer. Er wordt rekening gehouden met voldoende schaduwplaatsen en met veel groen.

Wethouder Elly Pastoor is trots dat de bouw volgens planning verloopt:” Ik ben blij dat dit straks leidt tot een mooie multifunctionele accommodatie, waar inwoners van Marum en omgeving elkaar treffen en waar het dorp weer jaren mee vooruit kan.”

Back to top button