Schakers Leek 1 houden de spanning er in

LEEK – De schakers van Leek 1 speelden op vrijdag 11 november j.l. hun derde competitiewedstrijd, nu tegen het combinatieteam van Haren & Oostermoer.

Nadat de vorige twee ronden in respectievelijk 4,5 – 3,5 winst, en 4,5 – 3,5 verlies waren geëindigd, hielden de schakers ook deze keer de spanning er tot het einde in. Na zes van de acht partijen stonden de Leeksters met 3,5 – 2,5 voor, maar helaas gingen de laatste twee partijen verloren. Haren & Oostermoer trok daardoor de winst naar zich toe, en Leek 1 stond enigszins teleurgesteld met lege handen. Westerlaan, Kuiper en Veldman zorgden voor de volle punten, en Doller nam genoegen met een plusremise in de veronderstelling dat dit voldoende was voor één of twee wedstrijdpunten. Helaas vielen de kwartjes in de andere partijen de verkeerde kant op.

Leek staat na drie ronden op plek 7, in een klasse waar iedereen van iedereen kan winnen. Drie jeugdschakers hebben examen gedaan voor het Stappendiploma en slaagden met uitstekende cijfers: Koen van Zonneveld (stap 1), Maarten Wilting (stap 2) en Tijmen Hofstra (stap 4).

   
Back to top button