Oproep Dierenambulance Westerkwartier; “Ziet u watervogels met deze symptomen? Bel dan direct!”

Westerkwartier – Dierenambulances draaien sinds het begin van dit jaar overuren door de uitbraak van een zeer besmettelijke variant van de vogelgriep. Elke dag worden vele tientallen verzwakte of dode dieren gevonden.

Het gaat vooral om watervogels, maar er worden ook vossen, marters en andere kleine zoogdieren aangetroffen die waarschijnlijk besmet zijn met het virus, zegt Stichting DierenLot. Soms komen dode vogels zo uit de lucht vallen.

Dierenambulance Westerkwartier
Via social media doet dierenambulance Westerkwartier de volgende oproep; “Ziet u ergens vogels die neurologische problemen hebben?! Zoals rondjes zwemmen, omvallen, met de kop draaien, achteruit zwemmen, moeilijk lopen, niet kunnen vliegen. Aarzel dan niet en bel meteen de Dierenambulance!” Deze dieren moeten met spoed uit de natuur gehaald worden om verspreiding van het virus te voorkomen.

Back to top button