Schaakclub Leek: winst Leek 1 en verlies Leek 2 tijdens externe competitie

Leek – De externe schaakwedstrijden zijn weer toegestaan. De schakers van Leek 1 konden eindelijk hun eerste competitiewedstrijd van het seizoen 2021-2022 spelen.

In de Balkhoeve kwam Groninger Combinatie 3 op bezoek. Het werd een zeer spannende wedstrijd, die bij een stand van 3,5 – 3,5 , door Johan ten Hoor in het voordeel van Leek werd beslist, eindstand 4,5-3,5. Met een loper meer, maar met drie pionnen minder, wist Johan door goed manoeuvreren zijn tegenstander in het eindspel tot opgave te dwingen.

Debuut
Voor Leek 1 debuteerden Marijn Swemmer, Kees Praagman en invaller Gert-Jan Ris. Alleen Marijn wist zijn partij te winnen. Aan bord 1 gaf de sterke schaker Sander Westerlaan zijn minder sterke tegenstander weinig kans.

Invaller Issa Albadeen speelde zijn favoriete Scandinavische opening en won na kwaliteitswinst de partij. Het “halfje” werd binnengebracht door teamcaptain Pieter Doller tegen de enige vrouw in het team van de Groninger Combinatie.

Voor de lockdown van extern schaken wist Leek 2 nog gelijk te spelen, helaas lukte dit tegen het sterke DAC 1 uit Delfzijl en Appingedam niet. Even leek het erop dat Leek 2 toch voor een stunt ging zorgen nadat Katrinus Posthumus won en Gert-Jan Ris en Tobias van Essen betere posities bereikten. Helaas verloor Tobias nadat hij zijn loper weggaf, Gert-Jan Ris versloeg wel zijn op papier sterkere tegenstander, eindstand 2-4.

Back to top button