Tijmen Hofstra is de nieuwe clubkampioen schaakclub Leek

LEEK – Tijmen Hofstra uit De Wilp is de Clubkampioen 2019-2020 geworden bij de schaakclub Leek, en de opvolger van Pieter Doller. De competitie wordt dit seizoen niet meer uitgespeeld en het bestuur heeft besloten om toch prijzen uit te reiken aan de eerste drie schakers.

Na 23 van de 28 ronden in de interne competitie zijn de verschillen bovenin zodanig dat het eerlijker is om wel, dan om geen clubkampioen te benoemen. Tijmen Hofstra heeft een flinke voorsprong op de nummer 2, Pieter Doller. Pieter heeft een ruime voorsprong op Issa Albadeen, en Issa heeft behoorlijk meer punten dan de nummer 4, Frans Huisman. In theorie zou de eindstand nog anders kunnen worden, maar de schakers hebben dit seizoen al meerdere partijen tegen elkaar gespeeld.

Tijmen is dus na Rapidkampioen 2020 ook Clubkampioen 2020, en kan zelfs de “Triple” pakken als hij ook de winnaar wordt van het Online Snelschaakkampioenschap 2020. De schaakclub Leek organiseert namelijk op vrijdag 8 mei 2020 het Online Snelschaakkampioenschap voor haar leden, waar ook de leden van de schaakclub Roden aan mee kunnen doen.

Via de KNSB heeft de schaakclub een eigen account op www.chess.com, en er is door de senioren en de jeugd al flink meegedaan aan de online toernooien die de club heeft georganiseerd. Natuurlijk hopen alle schakers dat er na de zomerstop weer volop partijen achter het bord geschaakt kunnen worden.

De eerste ronde van de interne competitie is gepland op vrijdag 4 september 2020, en ook belangstellenden zijn van harte welkom om dan een partij mee te spelen.

   
Back to top button