Stemmal met audio-ondersteuning voor slechtzienden tijdens gemeenteraadsverkiezingen

Westerkwartier – Op het stembureau in het gemeentehuis in Leek kunnen kiezers gebruik maken van een stemmal met audio-ondersteuning door middel van de soundbox. Dit stembureau is geopend op 14, 15 en 16 maart 2022.

Het stembiljet wordt door een medewerker van het stembureau in een speciaal ontwikkelde mal met gaatjes gelegd. Via de soundbox met koptelefoon krijgt u te horen welke partijen en kandidaten op de lijst staan.

U hoort ook het nummer van de gewenste partij en van de kandidaat op wie u wilt stemmen. Op de mal zijn de partijen met voelbare cijfers en in braille aangegeven. De juiste kandidaat vindt u door, onder de gewenste partij, gaatjes te tellen. Met het potlood maakt u het gewenste vakje rood. In de bovenstaande video wordt uitgelegd hoe dit werkt.

Meer informatie vind je op de website van de Oogvereniging.

Back to top button