Kieskompas gelanceerd voor de gemeente Westerkwartier; je vindt het hier!

Westerkwartier – Kieskompas heeft een Kieskompas gelanceerd voor de gemeente Westerkwartier. Dit kan mensen helpen met het maken van een stemkeuze voor de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart aanstaande. Je vindt het Kieskompas onderaan dit artikel. Ook kun je deze bereiken via deze link.

“Wij hebben de afgelopen weken ruim 10.000 standpunten van 352 politieke partijen in Nederland gecheckt”, aldus Max Wastiaux, projectmanager van Kieskompas. “Bij twijfel hebben we contact opgenomen en de partijen gevraagd om hun standpunt verder toe te lichten of ander bewijs aan te leveren. Al deze informatie is te vinden in het Kieskompas.”

Hulp bij het kiezen
Welke partijen staan er vlakbij u in het politieke landschap en welke partijen staan verder van u af? In het Kieskompas kunt u verder op onderzoek gaan door uw positie in het landschap verder te verfijnen door thema’s aan of uit te vinken óf de standpunten en onderbouwingen van de partijen per stelling te bekijken.

De werkwijze
Samen met de deelnemende politieke partijen heeft het Kieskompas onderwerpen verzameld die in uw gemeente spelen. Deze onderwerpen hebben we vertaald naar prikkelende stellingen. Alle partijen hebben op deze stellingen geantwoord van helemaal mee eens tot helemaal niet mee eens.

In het Kieskompas ziet u uw positie en die van de partijen in het politieke landschap. U kunt zich vervolgens verder oriënteren op de posities van de verschillende partijen. Zo kunt u de thema’s selecteren die voor u belangrijk zijn en kijken welke partij op deze thema’s het meest overeenkomt met uw voorkeuren, bijvoorbeeld op het gebied van veiligheid, economie of milieu.

Ook kunt voor elke stelling uw antwoord vergelijken met die van de partijen. Het Kieskompas is volledig transparant. Alle antwoorden van de politieke partijen worden onderbouwd door een verwijzing naar hun verkiezingsprogramma of een andere partijbron. Het Kieskompas heeft alles gecontroleerd. Met één klik op de knop kunt u deze onderbouwingen inzien!

Ontbrekende thema’s in het Kieskompas
U ziet misschien niet alle onderwerpen die in uw gemeente spelen terug in het Kieskompas. Ondanks dat sommige thema’s erg belangrijk zijn, worden alleen onderwerpen opgenomen die een onderscheid maken tussen partijen. Het doel van het Kieskompas is dan ook om u de verschillen tussen alle deelnemende partijen te laten zien, zodat u bij de aankomende gemeenteraadsverkiezingen een goed geïnformeerde keuze kunt maken.

Over Kieskompas
Bij Kieskompas brengen we politieke en maatschappelijke opinies in beeld. Dat doen we door online (en offline) kieshulpen in te zetten, gericht panelonderzoek uit te voeren en door events te organiseren. Onze bekendste tool is het Kieskompas. Daarmee informeren we in de eerste plaats inwoners, maar genereren we ook heel veel data, waarmee wetenschappelijk onderzoek wordt gedaan. De data verwerken we daarnaast tot interessante en relevante content voor de media. Voor meer informatie over Kieskompas, klik hier.

Back to top button