Goud, zilver en brons voor Adonis – op naar het NK!

ZWOLLE/LEEK – Op zaterdag 28 en zondag 29 mei hadden acro-teams in Zwolle hun laatste kans om zich te plaatsen voor de Nederlandse Kampioenschappen Acrogym (acrobatische gymnastiek).

De uit Leek afkomstige Larissa Boonstra wist samen met haar partners Emese van Duinen en Yanouk visser een prachtige gouden medaille te winnen bij de B-lijn teams.. Zij werden op de voet gevolgd door het trio Reinie Boven, Josan Huisman en Zefanja Nieman, die het zilver omgehangen kregen op slechts 0,05 achter hun teamgenoten. Zefanja komt uit Roden, maar traint net als Larissa bij Adonis Sportacrobatiek afdeling Drachten. Op zondag waren de A-junioren en A-jeugd trio’s aan de beurt. Hier wist Demi Vogel uit Nieuw-Roden samen met haar partners Melissa Dijkstra en Lisa Vermaning drie schitterende oefeningen neer te zetten en het zilver te verdienen. Een bronzen bronzen medaille op zondag was voor het Pupillen duo Silke Kroese en Amelie Popma, die de jury wisten te overtuigen met hun optreden. Deze beide dames trainen ook bij Adonis, maar dan bij de afdeling Leek.

De Nederlandse Kampioenschappen Acrogym zullen voor de hoogste lijnen gehouden worden op 25 en 26 juni tijdens het “Fantastic Gymnastics” evenement : de NK’s van maar liefst negen gymsporten worden dan tegelijk gehouden in Ahoy, Rotterdam.

Op de foto het erepodium op zaterdagochtend, met op de eerste plaats Larissa, Emese & Yanouk en op de tweede plaats Reinie, Josan & Zefanja.

   
Back to top button