Leekster Thomas R. (27) aangehouden als verdachte doodsteken Mieke Oort (21)

'Ouders staan perplex na deze vreselijke gebeurtenis'

Leek – De 27-jarige man uit Leek die zondagmorgen in Duitsland is aangehouden voor het doodsteken van de 21-jarige Mieke Oort is Thomas R., zo bevestigen meerdere bronnen aan de website Boevennieuws. Hij woonde nog thuis bij zijn ouders die een zaak hebben in het centrum van Leek.

De ouders van Thomas werden na het incident in Leeuwarden door hun zoon gebeld en hoorden dat hij op de vlucht was. Na het telefoontje hebben ze de politie op de hoogte gebracht. Ze kunnen amper bevatten waar hun zoon van verdacht wordt en zijn zwaar aangeslagen, laat Dagblad van het Noorden weten.

Melding
De politie kreeg zondag rond 03:36 uur een melding van een woningbrand aan de Tweebaksmarkt. Ter plaatse bleek er sprake te zijn van een kleine brand, die snel geblust kon worden door de brandweer. In de woning troffen agenten de overleden 21-jarige, Amerikaanse studente Mieke van Oort en een zwaargewonde man aan. Het ging hier om een 25-jarige man uit Leeuwarden. Later meldde ook het andere gewonde slachtoffer, een 30-jarige man uit Leeuwarden, zich bij een ambulance. De hulpverlening was op dat moment al opgestart.

Opgepakt in Leer
In de loop van zondagochtend is de politie een voertuig met daarin een mogelijke verdachte op het spoor gekomen. Het voertuig zette koers richting Duitsland. Daarop is de samenwerking gezocht met de Duitse politie. Het voertuig is rond 05.00 uur staande gehouden, nabij de Duitse plaats Leer. Daarbij is de 27-jarige man uit Leek door de Duitse politie aangehouden. Bij de Duitse autoriteiten heeft de politie een verzoek tot overlevering ingediend. Zodra de verdachte in Nederland is, wordt hij in verzekering gesteld en zal hij worden verhoord.

Tinderdate
De ouders van de Leekster bevestigen tegenover Dagblad van het Noorden dat hun zoon een relatie heeft gehad met de 21-jarige Amerikaanse NHL-studente Mieke Oort. De Leekster handelde uit jaloezie, zegt een vriend van het slachtoffer, Michael van der Waal uit Leeuwarden. Deze man had eerder een relatie met Oort en was sinds kort opnieuw met haar aan het daten.

Onderzoek door recherche
De politie heeft een onderzoek gestart naar de exacte gebeurtenissen op het plaats delict. Het kan zijn dat iemand uit de omgeving van de Tweebaksmarkt iets heeft gezien of gehoord van het incident en dat diegene dit nog niet heeft gedeeld met de politie. Mogelijk dat iemand camerabeelden heeft van bijvoorbeeld een deurbelcamera. Iedereen met tips kan zich bij de politie melden door te bellen via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Lees ook: 27-jarige verdachte uit Leek blijkt jaloerse Tinderdate; aldus ex-vriend van doodgestoken vrouw(21)
Lees ook: Vrouw overleden na ernstig steekincident in Leeuwarden; 27-jarige Leekster aangehouden

   
Back to top button