Nieuwe samenwerking Hoeksema Regionale Milieudiensten & HOS Oil; vrachtwagens rijden 100 procent fossielvrij

Westerkwartier – Sinds 7 maart rijden er in het Westerkwartier vier ultra moderne vuilniswagens die maar liefst negen verschillende soorten afval stromen kunnen inzamelen, Deze nieuwe vuilniswagens rijden ook nog eens 100 procent fossielvrij op HVO 100.

Fossielvrij rijden wat betekent het precies?
HVO 100 brandstof wordt gemaakt uit 100 procent gecertificeerde plantaardige afval & reststromen en biedt enorme voordelen op gebied van duurzaamheid. Het reduceert maar liefst 90% CO2 en heeft een veel lagere uitstoot van fijnstof, stikstof, roet en zwavel. Hierdoor is het uitermate geschikt voor de vuilniswagens van HRM in het Westerkwartier, omdat deze wagens dagelijks door de woonwijken afval inzamelen en hierbij bijna geen schadelijke uitstoot veroorzaken. Dit is niet alleen gunstig voor de lokale luchtkwaliteit, maar ook goed voor de motor. De verbranding van HVO 100 is optimaler dan conventionele diesel waardoor het vollediger verbrand en daardoor het verbruik ook lager is.

Samenwerking HRM & HOS Oil
HOS Oil is een regionale leverancier van alternatieve brandstoffen en voortdurend op zoek naar milieuvriendelijke oplossingen. Wij helpen bedrijven bij het verduurzamen van hun mobiliteit, want gemiddeld gezien zijn vervoersmiddelen verantwoordelijk voor een groot deel van de totale CO2 uitstoot. De nieuwe samenwerking sluit goed aan op de missie & visie van HRM om gezamenlijk het juiste te doen voor het milieu en de toekomst.

Back to top button