Nieuw: 4 Mijl – De Ronde van Leek

Leek – Op vrijdag 1 juli worden hardlopen en fietsen gecombineerd in een gezamenlijk sportief evenement: de Ronde van Leek. Nieuw zijn drie hardlooponderdelen, waaronder de 4 Mijl van Leek. De organisatoren van Wielerevenementen Leek en Loopsport Leek hopen er die dag een sfeervol evenement van te maken in samenwerking met de lokale middenstand en bewoners. Het parcours loopt vanaf De Dam naar Boveneind en terug via Kerkweg en De Schans.

Maximum aantal deelnemers
Omdat het de eerste keer is voor de 4 Mijl Wedstrijdloop geldt een maximum aantal deelnemers van 300, vol=vol. De 4 Mijl wordt gelopen over vier ronden, totaal 6,437 km, met start en finish op de gezellige De Dam in hartje Leek. Bij de start is een verzorgingspost en kledingafgifte in de Liekeblom; tevens kan hier het startnummer worden afgehaald. Er zijn bekers beschikbaar voor de eerste drie dames en heren overall. De tijdregistratie wordt verzorgd door SportsCom, de vaste speaker Wycher van den Breemen praat alle looponderdelen aan elkaar.

G-Loop
Een andere primeur is de G-Loop, voor zowel wandelaars als hardlopers. De G-loop is bedoeld om kinderen en volwassenen met een beperking de gelegenheid te bieden om ook aan de loopsport deel te nemen. De loop is kleinschalig en vindt plaats in een ontspannen, gezellige sfeer. Het parcours meet 560 meter, rondom De Dam en De Schans. Er kunnen meerdere ronden gelopen worden en een begeleider mag (gratis) meelopen. Hulpmiddelen zoals een rollator of rolstoel zijn natuurlijk toegestaan.

Tot slot is er een scholierenloop voor basisschoolleerlingen, verdeeld over twee afstanden. Alle deelnemers bij alle onderdelen krijgen na de finish een mooie medaille. De inschrijfkosten bedragen € 2,50 voor de scholierenloop en G-Loop; deelnemers aan de 4 mijl betalen € 7,50.

Het programma op vrijdag 1 juli:
15.00-15.30 uur G-Loop, wandelen of hardlopen voor mensen met een beperking
15.45 uur Scholierenloop groep 1 t/m 4, 1 ronde 1,35 km
Scholierenloop groep 5 t/m 8, 2 ronden 2,7 km
16.30 uur 4 MIJL Wedstrijdloop, 4 ronden
18.00 uur Wielerronde Dames elite/beloften, 50 km
19.45 uur Wielerronde Heren elite/beloften, 80 km

Zie voor meer informatie: https://www.loopgroepnienoord.nl/4mijl. Aanmelden kan direct op https://inschrijven.nl/form/2022070124517-nl.

   
Back to top button