GroenLinks Leek: Het is ook uw boom!

LEEK – Onder de noemer “Het is ook uw boom” is GroenLinks gestart met de inventarisatie van bomen in de gemeente. Bomen waar mensen aan gehecht zijn, bomen waarvan we vinden dat ze niet zomaar weggehaald mogen worden, bomen met een verhaal; uw boom. 

Niet voor niets is er gekozen voor “Het is ook uw boom”.  Soms zien we dat er te makkelijk een boom wordt weggehaald. Omdat die teveel schaduw geeft, of wanneer de eigenaar van de grond waar de boom staat van mening is dat er teveel rotzooi ontstaat of het onderhoud te kostbaar wordt. Er zijn nog wel wat redenen te bedenken. Maar wat niet kan is dat dan zomaar iemand beslist. Het is namelijk ook uw boom. U heeft daar ook iets over te zeggen! Misschien is het een gezichtsbepalende boom; misschien maak de boom wel deel uit van een beleving op een bijzondere locatie; of neemt het een plaats in de historie in.

 

GroenLinks wil graag van u weten waar zo’n boom staat. U kunt zelf “uw” boom aanmelden.  Daarnaast gaat GroenLinks zelf ook op pad. Op 19 maart zijn er verkiezingen. GroenLinks wil de lijst met bomen aanbieden aan het nieuwe College van B&W wat na de verkiezingen zal aantreden met de opdracht er iets mee te doen. Namelijk voorkomen dat die bomen zomaar weggehaald mogen worden. Dat kan door het opnieuw invoeren van de kapvergunning, onderdeel van het verkiezingsprogramma van GroenLinks Leek.
Geen kapvergunning voor alle bomen in Leek, maar wel voor “uw” boom.

 

Helpt u mee? Inzenden kan via het e-mailadres [email protected]. Doet u dit met een zo goed mogelijke beschrijving van de locatie en het liefst voorzien van een foto van de boom.  U kunt het verloop van de actie vanaf 1 februari volgen op www.groenlinksleek.nl

   .
Back to top button