Worsten draaien en Aai de koe op Streekproductenmarkt Nienoord

LEEK – Aanstaande zaterdag 5 november wordt tussen 10.00 en 16.00 uur de Streekproductenmarkt Nienoord gehouden op het erf van Boerderij Oosterheerdt in Leek. Er worden allerlei heerlijke etenswaren aangeboden door veel verschillende producenten uit de regio.

Worsten draaien op de markt van Nienoord
Onze vaste slagers Nanning van Wijk en Jan Nederhoed demonstreren om 11.00 uur en 14.00 uur op de markt hoe worsten gemaakt worden. Tevens nemen ze heerlijke worsten en allerlei vleessoorten mee en hebben ze ook deze keer een mooie aanbieding speciaal voor de bezoekers van de markt.

Raad het gewicht van de koe
De Blakervelderhoeve neemt een lakenvelder koe mee. Natuurlijk mag ze geaaid worden. Bovendien kan gedurende de hele dag het gewicht van de koe geraden worden. Om 15.00 uur wordt de koe gewogen in een speciale weeg-box. Degene die het gewicht juist geraden heeft, krijgt een leuke prijs.

November Slachtmaand
Van oudsher was november de maand waarin de dieren geslacht werden om zo een wintervoorraad aan te leggen. Na de zomerperiode waren de dieren vetgemest en klaar voor de slacht. De huizen werden warm gestookt, zodat het vlees droogde en zo geconserveerd kon worden.

Reden genoeg om op de markt van November extra aandacht te geven aan vlees en vleeswaren.

Lokale en duurzame producten
Alle producten die op de streekproductenmarkt verkocht worden, zijn in een straal van 40 kilometer rondom Leek geteeld, gekweekt of bereid. Door jam, honing, eieren, brood, kruiden, worst, groenten, aardappelen, fruit of appelsap uit de omgeving te kopen, worden niet alleen lokale ondernemers gesteund maar eet u duurzame producten die geen lange reis afgelegd hebben.

De streekproductenmarkt is blij met haar grote groep vaste klanten. Speciaal voor hen is er een stempelkaart. Bij elke aankoop krijgt de klant een stempel op de stempelkaart. Is de kaart vol, dan kan er bij de gezellige koffiekraam gratis twee koppen koffie of thee gedronken worden. Natuurlijk krijgt u er lekkere cake of koek bij!

   
Back to top button