Sparta vergeet zichzelf te belonen tijdens thuiswedstrijd tegen Pallas’08 uit Leeuwarden

Zevenhuizen – Het laatste speelweekend van dit seizoen speelde Sparta thuis tegen Pallas’08 uit Leeuwarden. Bij winst was de derde plek een feit voor de Zoutman-formatie. Pallas’08 speelde voor de eer, zij waren namelijk vorig weekend al gedegradeerd.

Om half 4 floot scheidsrechter Van der Meer voor de start van de wedstrijd. Het duurde lang voor de eerste goal gescoord werd. Verdedigend had Sparta de zaakjes wel op orde, maar aanvallend was men nog niet scherp. De gasten opende door middel van een strafworp de score. Tot 3-3 ging de score gelijk op, maar was er al ruim 20 minuten gespeeld. Sparta had de flow te pakken en kon voor rust uitlopen naar 9-5.

Communicatie
In de rust hamerde coach Moric van der Lei erop dat er duidelijker gecommuniceerd moest worden met elkaar en dat niet direct het eerste schot genomen moest worden.

Pallas’08 kwam sterk uit de kleedkamer en wist het gat weer te verkleinen naar 11-10. Zaak voor Van der Lei om te wisselen. Deze wissels leken goed uit te pakken, want er werd direct gescoord. Echter lukte het de Rood-Zwarten niet goed om de bal door de korf te krijgen. De verdediging, welke lang stand hield, kon niet voorkomen dat vlak voor tijd de 14-14 viel.

Nummer drie
Al met al een zuur einde van het seizoen, want Sparta kan veel meer dan ze afgelopen weekend hebben laten zien. Na de wedstrijd bleek de concurrentie te hebben verloren en mag Sparta zich de nummer 3 van de 3e Klasse noemen.

Voor nu zit het seizoen erop. Er wordt nog twee keer samen getraind waarna op zaterdag 25 juni ein-de-lijk het 100 jarig bestaan van de club gevierd wordt!

   .
Back to top button