Boeren blokkeren A7 richting Leek met trekkers en strobalen (Update)

Leek – Maandagmiddag rond half 4 heeft een groep boeren met trekkers, landbouwmachines en strobalen de A7 geblokkeerd ter hoogte van Boerakker.

De rijbanen in de richting van Groningen werden ter hoogte van Boerakker volledig dichtgezet. Spoedambulances werden wel doorgelaten. Deze protestactie vanwege de mogelijke stikstofplannen zorgt voor enorm veel oponthoud op de Nederlandse (snel)wegen. Vele mensen namen vanaf het viaduct bij Tolbert een kijkje naar de actie.

Mobiele eenheid ingezet
De ME is rond 5 uur ingezet om de weg vrij te maken. Hiervoor zijn een tiental busjes met spoed vanuit Groningen richting Boerakker gereden om daar de actie te beëindigen. Boeren hebben de strobalen van de weg geschoven en in de berm geplaatst.

UPDATE 17:45 uur: Even voor half 6 zijn de boeren met hun trekkers en machines langzaam richting de afrit bij Leek gereden waarna de weg weer begaanbaar was voor het verkeer.

Foto’s: Jordi Haverdings & Jelte Haumersen/InfoLeek.nl

 

Back to top button